Voorkom lichamelijke klachten met een seniorenbed
Woensdag 3 mei 2023 om 12:00

Als we ouder worden, verandert ons lichaam. We worden wat strammer en onze mobiliteit neemt af. Een goede nachtrust wordt daardoor des te belangrijker. Een seniorenbed kan hierbij helpen. In deze blogpost leggen we uit wat een seniorenbed is en waarom het goed kan zijn voor uw gezondheid.

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een bed dat speciaal ontworpen is voor ouderen. Het heeft een aantal kenmerken die het comfort en de veiligheid van de gebruiker vergroten. Zo is het bed hoger dan een standaardbed, waardoor het gemakkelijker is om in en uit bed te stappen. Ook is het bed voorzien van stevige handgrepen die het opstaan en gaan zitten vergemakkelijken.

Daarnaast is een seniorenbed vaak verstelbaar. Zo kunt u het hoofd- en voeteneinde omhoog zetten, zodat u bijvoorbeeld gemakkelijker kunt lezen of televisie kunt kijken. Ook kunt u het bed op de juiste hoogte instellen, zodat u niet te ver hoeft te buigen of te strekken bij het in- en uitstappen.

Ten slotte zijn er ook elektrische seniorenbedden verkrijgbaar. Deze bedden zijn voorzien van een afstandsbediening waarmee u het bed kunt verstellen zonder dat u uit bed hoeft te stappen.

Voordelen van een seniorenbed

Een seniorenbed biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaardbed. We zetten de belangrijkste voordelen op een rij:

1. Comfortabeler slapen
Een seniorenbed is ontworpen met het oog op comfort. Het bed is hoger dan een standaardbed, waardoor u gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. Ook zijn de matrassen vaak van hogere kwaliteit, zodat u comfortabeler ligt en beter kunt uitrusten.

2. Veiliger slapen
Een seniorenbed is ook veiliger dan een standaardbed. Door de stevige handgrepen kunt u zich gemakkelijk vasthouden bij het in- en uitstappen. Ook zijn er bedden verkrijgbaar met een verstelbaar hoofd- en voeteneinde, zodat u de juiste slaaphouding kunt vinden en bijvoorbeeld uw benen omhoog kunt leggen als u last heeft van vocht in uw enkels.

3. Minder lichamelijke klachten
Een seniorenbed kan ook helpen om lichamelijke klachten te voorkomen of verminderen. Door de verstelbare functies kunt u de juiste houding vinden om bijvoorbeeld uw rug of nek te ontlasten. Ook kan het hogere bed u helpen om gemakkelijker uit bed te stappen als u bijvoorbeeld last heeft van uw knieƫn.

4. Elektrisch seniorenbed
Een elektrisch seniorenbed biedt nog meer voordelen. Met de afstandsbediening kunt u het bed gemakkelijk verstellen zonder dat u uit bed hoeft te gaan.

5. Een seniorenbed is stijlvol en past in elk interieur
Tegenwoordig zijn er vele mooie seniorenbedden verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren. Zo is er altijd wel een bed dat past bij uw interieur en persoonlijke smaak.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een seniorenbed?

Bij de aanschaf van een seniorenbed zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

  • De hoogte van het bed: zorg dat het bed hoog genoeg is om gemakkelijk in en uit te stappen.
  • De stevigheid van de handgrepen: deze moeten stevig genoeg zijn om u goed vast te kunnen houden.
  • De kwaliteit van het matras: kies een matras dat goed bij uw lichaam past en van goede kwaliteit is.
  • De verstelbare functies: bedenk van tevoren welke functies u belangrijk vindt en kies een bed dat hieraan voldoet.
  • Ook is het verstandig om verschillende bedden uit te proberen voordat u een definitieve keuze maakt.

Conclusie

Een seniorenbed biedt vele voordelen voor ouderen die comfortabel, veilig en gezond willen slapen. Door de verstelbare functies kan het bed helpen om lichamelijke klachten te voorkomen of verminderen. Daarnaast zijn er mooie seniorenbedden verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat er altijd wel een bed is dat past bij uw interieur en persoonlijke smaak. Als u op zoek bent naar een nieuw bed, overweeg dan zeker een seniorenbed als optie.

Weet u niet waar de lichamelijke klachten precies zitten? Doe de fysiocheck en kom er gelijk achter waar uw klachten zich bevinden.

Meer informatie over een seniorenbed? Kom dan langs in de showroom van De Suite in Moordrecht. Online kunt u eenvoudig een afspraak maken. Bekijk de website op www.desuite.nl.


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF