Koppeling Intramed met Hierhebikpijn.nl
Donderdag 15 april 2021 om 09:30

Intramed, marktleider op het gebied van software voor fysiotherapeuten, heeft een koppeling in haar software opgenomen met Hierhebikpijn.nl. De komst van de koppeling zorgt voor een efficiëntere fysiotherapeutische intake en vermindert de administratieve lasten voor fysiotherapeuten.

Fysiotherapie check

Op Hierhebikpijn.nl vinden jaarlijks zo’n 7 miljoen patiënten informatie over hun lichamelijke klachten. De speciaal ontwikkelde online fysiotherapie check maakt op basis van enkele vragen en tests een inschatting van de aandoeningen waar de patiënt mogelijk mee te maken heeft. De patiënt kan de check zelfstandig doorlopen en de uitslag vervolgens delen met de fysiotherapeut.

Efficiëntere en soepelere intake 

De nieuw ontwikkelde koppeling geeft fysiotherapeuten vanuit de software van Intramed toegang tot de uitgebreide resultaten van Hierhebikpijn.nl. Zo krijgt de therapeut al voordat de intake plaatsvindt inzicht in het ontstaan en beloop van de klachten, en zijn de resultaten van een online bewegingsonderzoek en specifieke zelftests in te zien. Ook wordt de therapeut gewezen op eventuele rode vlaggen en geeft de uitslag inzicht in de klachten die mogelijk spelen bij de patiënt.

Met deze e-health oplossing ontstaat een efficiëntere intake en een betere voorbereiding aan de kant van zowel de fysiotherapeut als de patiënt. De fysiotherapeut kan zo gerichter beginnen met het onderzoek en de behandeling. Een uitgebreide rapportage in fysio-jargon is beschikbaar als naslagwerk voor in het patiëntendossier.

Samenwerking

Door samen op te trekken brengen Intramed en Hierhebikpijn.nl de online zorg weer een stap verder. Zo worden overbehandeling en onnodige administratieve lasten tegengegaan en blijft de zorg betaalbaar.

De fysiotherapeuten die gebruik maken van Intramed kunnen nu voordelig een abonnement afsluiten op Hierhebikpijn.nl en de koppeling installeren. Met dit abonnement kan de praktijk de fysiocheck desgewenst ook integreren in de eigen praktijkwebsite en nieuwe patiënten vragen de check te doorlopen als voorbereiding op het bezoek aan de praktijk. 

Besparing van tijd en zorgkosten

Mark van den Berg, directeur Hierhebikpijn.nl, ziet deze stap als een aanwinst voor de fysiobranche; “Online in alle rust je klachten checken met de unieke fysiocheck van Hierhebikpijn.nl en daarna veilig je gegevens delen met je fysiotherapeut. Een verlichting van de intake, direct juist behandelen en minder zorgkosten. Wij zien graag dat iedere fysiotherapeut gaat werken met deze nieuwe koppeling en efficiëntere manier van zorg leveren.”

Aanmelden

Fysiotherapeuten die gebruik willen maken van de koppeling kunnen hun praktijk hier aanmelden. Bestaande klanten vinden een instructie voor het koppelen met Intramed in het beheer van hun account.Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF