Uitgebreide patiëntenrapportages
E-Health voor fysiotherapeuten

Maak gebruik van onze uitgebreide patiëntenrapportages en ontvang al voor de eerste afspraak met de patiënt een uitgebreide rapportage met daarin informatie over de klachten van de patiënt. De rapportage bevat informatie over het ontstaan en beloop van de klachten, resultaten van het bewegingsonderzoek en specifieke zelftests, rode vlaggen en een voorlopige uitslag met mogelijke aandoeningen.


Leverancier: Hierhebikpijn.nl


Hoe werkt het?

Na het doorlopen van onze fysiotherapie check kunnen patiënten de ingevulde gegevens eenvoudig delen met de fysiotherapiepraktijk. De fysiotherapeut ontvangt nu naast de volledig ingevulde vragenlijst ook een complete patiëntenrapportage met daarin de bevindingen van de fysiotherapie check. De patiëntenrapportage is volledig opgesteld in medische terminologie en dient als aanvulling op het dossier van de patiënt. Dankzij de rapportage is de fysiotherapeut beter voorbereid alvorens de eerste afspraak met de patiënt plaatsvindt. Bovendien vermindert het gebruik van de rapportage de administratieve last van de fysiotherapeut.

 • Uitgebreide rapportage
  De patiëntenrapportage bevat informatie over de locatie van de klachten, het ontstaan, het beloop, stoornissen, beperkingen, determinanten van (on)gezondheid, resultaten van onderzoek/(zelf)tests, rode vlaggen en een uitslag met mogelijke aandoeningen.
 • Beter voorbereid
  De fysiotherapeut is beter voorbereid alvorens de eerste afspraak met de patiënt plaatsvindt.
 • Minder administratieve last
  De patiëntenrapportage kan eenvoudig als aanvulling in het dossier van de patiënt geplaatst worden.
 • Medische terminologie
  De rapportage is volledig opgesteld in medische terminologie zodat de informatie naadloos aansluit op gegevens in het EPD.


Voorbeeld

Bekijk hier een voorbeeld van de uitgebreide patiëntenrapportage:

Patiënt

De patiënt is een man. In de leeftijdscategorie 60 - 69 jaar.

Locatie van de klachten

Bovenbeen (dorsale zijde).

Er is sprake van uitstralende pijn over het bovenbeen. De klachten zitten altijd op dezelfde plek.

Ontstaan van de klachten

De klachten zijn op een duidelijk aanwijsbaar moment begonnen (het gebeurde in één keer). Er was geen contactmoment waardoor de klachten zijn ontstaan. De patiënt voelde een scheurend geluid of gevoel toen de klachten ontstonden. De klachten zijn ontstaan door (of tijdens) hardlopen, joggen of trimmen.

Stoornissen

Er is sprake van klachten tijdens bewegen, pijn, een krampgevoel, krachtsverlies en een mobiliteitsbeperking. Op het moment van de meeste klachten is de VAS-score een 7. Op het moment van de minste klachten is de VAS-score een 2. Rond het aangedane gebied is sprake (geweest) van lokale pijn. De patiënt geeft aan dat hij/zij mank loopt.

Beperkingen

De patiënt heeft met name last tijdens bukken/buigen, opstaan uit een stoel of bank en traplopen. De patiënt heeft met name last bij hardlopen.

Beloop

De duur van de klachten is 2 tot 6 dagen. De klachten zijn in de loop van de tijd wisselvallig aanwezig geweest. Patiënt ervaart continu klachten.

Onderzoek/(zelf)tests

Door te drukken op de mediale zijde van bovenbeen/heup en de dorsale zijde van bovenbeen/heup verergeren de klachten. De isometrische krachttest voor flexie van de knie is positief aan de dorsale zijde van het bovenbeen. Voorover buigen met gestrekte knieën zorgt voor herkenbare klachten in het dorsale bovenbeen.

Determinanten van (on)gezondheid

Er is sprake van licht overgewicht.

Screening rode vlaggen

- Er is sprake van krachtverlies.

Uitslag check

Acuut hamstring letsel (69%)
Hamstring letsel (24%)
Myositis ossificans (8%)
Etalagebenen (7%)
Lumbale kanaalstenose (0%)
Kneuzing (0%)

Interpretatie uitslag
Overeenkomst aandoening: 0-30% (minimaal), 30-55% (matig), 55-75% (redelijk), 75-100% (groot).Interesse?

Uitgebreide patiëntenrapportages zijn automatisch ingeschakeld in uw account. Bent u nog geen lid? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of meld uw praktijk direct aan.

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF