Fysiotherapie tijdens de gedeeltelijke lockdown
Woensdag 14 oktober 2020 om 12:58

Ook tijdens de 'gedeeltelijke lockdown' kun je gewoon een afspraak blijven maken met de fysiotherapeut. Praktijken hebben extra maatregelen getroffen om besmetting in de praktijk zoveel mogelijk te voorkomen. Maak gebruik van de online intake van Hierhebikpijn.nl om het aantal contactmomenten zoveel mogelijk te beperken.

Praktijken proberen het aantal contactmomenten in de praktijk zoveel mogelijk te beperken. Hierdoor zal de intake bij voorkeur op afstand plaatsvinden. Zo kan de praktijk al voordat je langskomt een inschatting maken van je klachten en in overleg besluiten om het onderzoek online of in de praktijk te laten plaatsvinden. Door de intake op afstand te laten plaatsvinden verminderen we het aantal contactmomenten en houden we de kans op besmetting in de praktijk minimaal.

Hoe werkt het?

Zo werkt de online intake:

  • Doe de fysiotherapie check en bekijk de uitslag.
  • Klik door naar een praktijk in de buurt en klik op "Afspraak maken".
  • De fysiotherapeut beoordeelt je klachten en er wordt een afspraak ingepland voor een onderzoek op afstand of in de praktijk.

Blijf niet te lang rondlopen met klachten

De huidige coronamaatregelen zijn er juist op gericht dat de zorg zoveel mogelijk doorgang moet vinden. Door op tijd een afspraak te maken met de fysiotherapeut voorkom je verergering van je klachten.

Zowel fysiotherapie in de praktijk als fysiotherapie op afstand worden tegenwoordig vergoed door de zorgverzekeraar. Fysiotherapie blijft hierdoor ook toegankelijk als je vanwege COVID-19 symptomen niet naar de praktijk mag komen of als je tot de risicogroep behoort en liever thuisblijft.

Informatie voor fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten die nog geen gebruik maken van de online intake kunnen hun praktijk hier aanmelden.Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF