Top 8 meest gebruikte gratis zorg-apps
Maandag 10 december 2018 om 17:25

Tegenwoordig is bijna iedereen in het bezit van een mobiele telefoon. Niet alleen om overal bereikbaar te zijn, maar ook omdat je er zoveel mee kunt. Waar vroeger een telefoon voornamelijk was om te bellen, is onze mobiel een soort van buddy geworden. Met de talloze apps van tegenwoordig, kun je werkelijk bijna alles met je telefoon.


Of het nu gaat om bankzaken, fotobewerking, muziek luisteren, een spelletje doen, de weg vinden of films kijken, het kan allemaal. Maar dat is nog lang niet alles, er zijn ook tal van apps die een handige leidraad kunnen zijn voor je gezondheid. Niet alleen om in beweging te blijven, maar er zijn ook apps met informatie voor wat betreft je gezondheid. Sterker nog, er zijn zelfs apps die je kunnen helpen om levens te redden. Wij hebben de top 10 meest gebruikte gratis zorg-apps voor je op een rij gezet.

1. De Hartstichting app

Een handig hulpmiddel voor mensen met een reanimatie of AED-cursus. De app biedt niet alleen informatie, maar ook oefeningen om jouw kennis op te frissen. Maar het allerbelangrijkste is misschien nog wel de gesproken ondersteuning bij het hulpverlenen tijdens het reanimeren.

2. De Rode Kruis app

Ook de Rode Kruis app helpt tijdens een ongeval. Met deze app heb je alle EHBO-instructies op zak. Niet alleen voor kleine ongelukjes, maar ook voor spoedgevallen. De app geeft ook de locatie van de dichtstbijzijnde AED aan.

3. Thuisarts

Dit is een informatieve app betreffende gezondheidszaken. Je kunt hier informatie opzoeken naar aanleiding van bepaalde symptomen of klachten. Ook wordt er advies gegeven als je twijfelt of je naar de dokter moet.

4. MedicineAlert of MedAlert

Een handige app als je bang bent dat je medicijnen vergeet in te nemen. Of het nu gaat om een kuur of dagelijkse medicijnen, je kunt in de app reminders instellen en de voorraad van je medicijnen bijhouden.

5. Hulp op Zak

Is een fijne app als je op reis bent. Het maakt niet uit of het gaat om een weekendje weg of een wereldreis. Informatie over ziektes en benodigde vaccinaties, een medisch woordenboek in verschillende talen en een medische informatiebank maken van deze app een handige reisbuddy die geen internetverbinding nodig heeft.

6. Moet ik naar de dokter?

Nog een app die je kan helpen met je besluit of je beter naar de dokter kunt gaan of niet. De app geeft handige tips over de klachten en zelfhulptips. Maar ga nooit aan je eigen onderbuikgevoel voorbij, bij twijfel is het verstandig om toch gewoon de arts te raadplegen.

7. Human

Met deze app wordt je gemotiveerd om gezond bezig te zijn. De app houdt onder andere je stappen bij en je krijgt een compliment als je het dagelijkse doel behaalt. Dreig je het niet te halen, dan krijg je juist een motiverend bericht.

8. SmokeFree

Wil je al een tijdje stoppen met roken, maar lukt het niet? Probeer de SmokeFree app als steuntje in de rug. In de app zie je precies hoe lang je bent gestopt, wat je hebt bespaard, hoeveel sigaretten je niet hebt gerookt en hoe je gezondheid verbeterd is.

Internet vergelijken voor snel internet

Allemaal handige apps die je leven een stuk eenvoudiger kunnen maken. Sommige apps hebben wel een internetverbinding nodig, dus hou rekening met je dataverbruik. Soms is het handig om met veel apps op je telefoon voor een ander datapakket te kiezen. Om te besparen is het handig om de apps vooral te gebruiken als je op wifi bent aangesloten. Thuis langzaam internet? Ga dan internet vergelijken via een vergelijkingssite. Zo vind je gemakkelijk het goedkoopste internetabonnement met de snelste internetverbinding.


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2019 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF