Zomerkwaaltjes? Tips om ze te voorkomen!
Vrijdag 28 juni 2024 om 11:06

Wanneer de warme en zonnige dagen zich eindelijk aandienen in ons land, dan kunnen veel mensen hun geluk niet op. Maar deze verandering van temperatuur brengt ook nadelen met zich mee. Van warme plaknachten tot lichamelijke ongemakken. Voor die eerste kunnen zaken als ventilatoren en airco’s uitkomst bieden, maar voor de medische kwaaltjes zijn andere zaken nodig. Daarom hier een aantal tips op een rij die jij wilt weten voordat het warme weer écht z’n intrede doet.

Schurende benen 

Veel mensen denken dat dit iets is waar alleen vrouwen last van hebben, maar die hebben het fout. Ook mannen hebben last van tegen elkaar aan schurende benen in de zomer. Normaal is dit vaak geen enkel probleem, maar wanneer de temperaturen stijgen en je gaat zweten kan dit voor wrijving en geïrriteerde plekken zorgen. Dé oplossing hiervoor is het dragen van ondergoed wat hier goed tegen kan. De beste kwaliteit ondergoed hierbij is datgene wat gemaakt is van bamboe. Zowel een slip met langere pijpjes voor vrouwen als een Bamigo boxershort voor heren biedt hierbij uitkomst. Bamboe is een natuurlijk product met een ultiem draagcomfort. Het is een zacht materiaal wat, gecombineerd met biologisch katoen, ervoor zorgt dat er een hypoallergeen en ademend materiaal ontstaat. Hierbij geldt zeker dat voorkomen beter is dan genezen, dus schaf voordat het kwik stijgt alvast wat geschikt ondergoed aan en je zult nergens last van hebben.  

Geprikt 

Iets wat ook gepaard gaat met zonnige, lange dagen is een toename aan ongedierte, en dan uiteraard met name stekende insecten. Om ervoor te zorgen dat je niet onder de muggenbulten komt zijn er diverse trucjes die (lijken te) helpen. De één is meer bewezen dan de ander. Allereerst is het vooral ’s nachts natuurlijk irritant, dus zorg voor horren in de slaapkamer of een klamboe. Daarnaast zijn middelen met Deet, Picardine, IR3535 of citrondial erin bewezen effectief tegen muggen. Ook zou het volgens sommige deskundigen schelen wanneer je extra vitamine B1 neemt, echter is hier geen bewijs voor. Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende maatregelen neemt om je tegen muggen te weren.

Weer de zon 

Na een tijdlang zonder zon te hebben gezeten is het heerlijk om deze weer te verwelkomen. Maar pas wel op, zeker de eerste zonnestralen kunnen verraderlijk hard aan komen. Zeker wanneer de wind relatief hard waait. Smeer (of spray) jezelf altijd in met zonnebrand, en voor vrouwen is het aan te raden standaard make-up te gebruiken met een filter. Twee vliegen in één klap. Schaf voor kinderen ook zonwerende UV-kleding aan, dit scheelt weer gedoe over insmeren en het werkt in de meeste gevallen beter dan enkel zonnebrand.  

Kortom, om van het zonnige weer écht te kunnen genieten is het belangrijk om waakzaam te zijn voor een aantal zaken. Alleen dan kun je alles uit je dag halen. Zeker bij kinderen is dit ook belangrijk, zij lijken soms nog wel vatbaarder voor al deze zaken dan volwassenen. Dus bereid je goed voor en je gaat een heerlijke, gezonde zomer tegemoet! 


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2024 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF