Het belang van fysiotherapie
Dinsdag 19 september 2023 om 10:18

Fysiotherapie in je zorgverzekering is enorm van belang. Het kan echt niet worden onderschat. Fysiotherapie is een medische discipline die gericht is op het herstellen, behouden en verbeteren van de fysieke gezondheid en mobiliteit van mensen zoals jij en ik. Ben je benieuwd naar het belang van fysiotherapie in je zorgverzekering? Lees dan snel verder.

Hulp in het geval van een chronische aandoening

Er zijn veel Nederlanders die lijden aan een chronische aandoening. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, migraine, rugklachten of artritis. Wanneer fysiotherapie een onderdeel is van jouw zorgverzekering, kan het een belangrijk onderdeel zijn van het beheren van deze aandoeningen, het verminderen van klachten en pijn en het verbeteren van de algehele kwaliteit van het leven. Dit geldt voor jongeren, maar ook voor senioren.

Preventie van letsel en sportprestaties 

Fysiotherapeuten kunnen mensen helpen om hun lichaam op de juiste manier te gebruiken. Zo kan toekomstig letsel worden voorkomen. Heb je een sportwedstrijd, dan kan een fysiotherapeut je hier goed op voorbereiden. Niet enkel wordt je lichaam goed voorbereid, ook leer je goed op je ademhaling te letten, waardoor je prestaties geoptimaliseerd worden. Ren die atletiekbaan dus op, stap de F1-auto in of zet voet op het voetbal- of basketbalveld en denk aan de tips en oefeningen die je van de fysiotherapeut hebt ontvangen. 

Mobiel en onafhankelijk leven

Wanneer je ouder wordt, kan fysiotherapie je helpen om op hoge leeftijd nog steeds je mobiliteit en onafhankelijkheid te behouden. Dit kan ouderen helpen om langer zelfstandig te wonen, bewegen en leven. Hierdoor wordt voor veel mensen de levenskwaliteit verbeterd. Ben je nu nog jong en denk je ‘dat heb ik allemaal niet nodig!’, denk dan eens na over de toekomst. Wees dankbaar voor hoe mobiel je nu bent en probeer dit zo lang mogelijk te blijven.

Herstel na een operatie of blessure

Een fysiotherapeut is de persoon bij wie je moet aankloppen wanneer je herstelt van een blessure of operatie. Fysiotherapie is in dit geval essentieel! De therapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het herstellen van mobiliteit en spierkracht en het voorkomen van complicaties. 

Kortom, fysiotherapie is enorm belangrijk. Houd er rekening mee dat het belangrijk is dat de dekking voor fysiotherapie kan variëren. Dit is afhankelijk van je zorgverzekeraar en het type polis, let hier dus op bij een zorgverzekering kiezen. Na het lezen van dit artikel weet je wat het belang is van fysiotherapie. Zorg er dus zeker voor dat het een belangrijk onderdeel van jouw zorgverzekering wordt! 


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF