3 manieren om lichamelijke klachten te voorkomen
Woensdag 23 november 2022 om 10:26

Iedereen heeft last van lichamelijke klachten, groot of klein. Dit kan voor vervelende situaties zorgen zoals het ziekmelden op het werk of een langere tijd uit de running zijn. Het is vanzelfsprekend belangrijk om je gezondheid op pijl te houden. Maar soms kun je door de bomen het bos niet meer zien met alle verschillende methodes om jezelf gezond te houden. Hier kun je tips vinden om lichamelijke klachten te voorkomen!

1. Weet waar je klachten vandaan komen

Als je wilt weten waarom je bepaalde klachten hebt is het belangrijk om te weten waar de klachten zijn begonnen of wat de oorzaak is. In plaats van je focussen op het genezen van de symptomen die je krijgt, kun je beter letten op zaken die die klachten veroorzaken. Een fysiotherapeut kan je daarmee verder helpen.

2. Zorg voor een goed trainingsprogramma 

Het is natuurlijk belangrijk om beweging te krijgen. Ja, sporten kan inderdaad ook blessures creëren, maar dat risico is nooit honderd procent te voorkomen. Maar regulier sporten helpt wel om een gezonder lichaam te krijgen, waardoor je lichaam ook meer belastbaar is. Ook bouw je meer balans op, meer stabiliteit en ook een betere coördinatie. Het is belangrijk dat je niet zomaar de sportschool inloopt en alle apparaten maar uitprobeert, maar dat je met een expert een schema opzet. Denk bijvoorbeeld aan een zorgcoach via je zorgverzekeraar. Zit je nou te denken: welke zorgverzekering past bij mij? Denk bijvoorbeeld aan een sportverzekering, veel verzekeraars bieden dit aan bovenop je basisverzekering.

3. Weet wat je eet

Het verhaal over gezond eten is inmiddels heel bekend, maar het is ook echt waar. Als je verantwoord eet kan het enorm helpen bij het herstel of voorkomen van klachten. Eet je ongezond, dan kan het je herstel zelfs vertragen en ben je ook sneller vatbaar voor lichamelijke klachten. De opname van voedingsstoffen is erg belangrijk om gezond en vitaal te zijn. De bouwstoffen die je lichaam opnemen bepalen grotendeels of je goed kan functioneren en je presteert beter als je een goede, gezonde voeding hebt gegeten.

Zo blijf je gezond

Het is dus belangrijk om bewust te leven om lichamelijke klachten te voorkomen. Het is niet zo dat als je veel beweegt je niet op je voeding hoeft te letten, het is een combinatie van. En durf hulp te vragen, specialisten kunnen je goed op gang helpen om een ritme op gang te krijgen. Veel van deze hulp is via een sport zorgverzekering te krijgen. Als je wilt weten waar je zo’n verzekering het beste kan afsluiten; je kan gemakkelijk een zorgverzekering vergelijken op internet.


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF