Gratis Blessurehulp voor voetbalclubs
Donderdag 14 februari 2019 om 12:00

Vandaag lanceren wij de online Blessurehulp voor voetbalverenigingen. Een online blessure- en preventie tool die voetbalclubs gratis op hun website kunnen plaatsen. De Blessurehulp moet het aantal sportblessures in het amateurvoetbal terug gaan dringen.

Voetbalverenigingen die de Blessurehulp op hun website plaatsen, geven leden eenvoudig toegang tot betrouwbare informatie over blessures en preventie. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan wat een goede warming-up is en welke oefeningen daarbij horen. Daarnaast helpt de Blessurehulp geblesseerde voetballers met informatie over de meestvoorkomende voetbalblessures en hoe hiermee om te gaan.

Verminder de kans op blessures

Onderzoek toont aan dat de kans op blessures bij voetballers tot wel 30% vermindert bij het doen van de juiste warming-up. Helaas ontbreekt het hier in het amateurvoetbal vaak nog aan. Veel voetbalteams werken sinds jaar en dag dezelfde warming-up af, zonder echt te weten welke oefeningen goed zijn en welke slecht. De Blessurehulp biedt toegang tot een wetenschappelijk onderbouwde warming-up, bestaande uit loop- en rekoefeningen.

Eenvoudig op uw website plaatsen

De Blessurehulp is zo ontwikkeld dat uw voetbalclub eenvoudig deel kan nemen aan dit project. U kunt de Blessurehulp met enkele muisklikken op de website van uw voetbalclub plaatsen. Zo zet u met een minimale inspanning grote stappen in het blessure- en preventiebeleid van uw voetbalvereniging.

De Blessurehulp aanvragen

Voetbalclubs kunnen de Blessurehulp eenvoudig aanvragen op deze pagina. U vindt hier ook een voorbeeld van de tool.


Deel dit artikel:


Meer lezen?

Bekijk het fysiotherapie blog »

© copyright 2023 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF