Pijn aan de voet

De voeten krijgen gedurende ons leven heel wat te verduren. Bij elke stap steunt het volledige lichaamsgewicht op de voeten. Geen wonder dat hierdoor wel eens pijn in de voet optreedt.


pijn voet

Anatomie van de voet

De voet is een ingewikkelde samenstelling van vele botten, spieren, pezen en banden. Zo zitten er wel 26 botten in de voet die samen 33 gewrichten vormen. Daarnaast zijn er 19 spieren en pezen en maar liefst 107 verschillende gewrichtsbanden die de voet bij elkaar houden. Samen zorgen ze ervoor dat we ons voort kunnen bewegen.

Klachten
Omdat de voet uit zoveel onderdelen bestaat kunnen zich ook vele problemen voordoen die voetpijn veroorzaken. Zo kan er bijvoorbeeld een breuk optreden in één van de botten of kan de grote teen scheefgroeien waardoor een hallux valgus ontstaat. Ook een zenuw die ingeklemd wordt kan pijn in de voet tot gevolg hebben.

anatomie voet

Controleer uw voetklachten

Pijn in de voet kan vele oorzaken hebben. Om erachter te onderzoeken waar de klachten vandaan komen is er de online fysiotherapie check ontwikkeld. Hier kunt u gratis achterhalen wat de mogelijke oorzaak van uw voetpijn is. U geeft aan waar u pijn heeft en beantwoordt vervolgens een aantal vragen over de manier waarop deze klachten zijn ontstaan en wat uw beperkingen zijn. Soms wordt ook gevraagd om een aantal testjes te doen. Na afloop krijgt u een overzicht met aandoeningen die sterk overeenkomen met uw klachten. U kunt hier vervolgens meer informatie over lezen en direct een afspraak maken met een fysiotherapeut.

Aandoeningen van de voet

Als u al weet wat uw pijnlijke voet mankeert, dan kunt u deze aandoening in onderstaande lijst opzoeken. Door op de naam van de aandoening te klikken komt u meer te weten over de anatomie, klachten en behandeling. De online fysiotherapie check controleert op al deze voetproblemen.

Voet

pijn voet
anatomie voet

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF