Taping

Het gebruik van tape kan ingezet worden om een gewricht of spier te ondersteunen, maar ook om de vochtafvoer in een lichaamsdeel te stimuleren.

schouder taping


Niet-rekbare tape

De klassieke witte sporttape wordt nog regelmatig gebruikt om bijvoorbeeld een verstuikte enkel in te tapen. Deze tape is niet rekbaar en kan handig zijn om een gewricht in zijn beweeglijkheid te beperken. Maar dit kan ook een nadeel zijn. Soms willen we een gewricht wel ondersteunen maar niet in zijn bewegingsvrijheid beperken. Bovendien is de huidbelasting van de niet-rekbare tape erg groot omdat deze sterk aan de huid kan trekken.

Elastische tape

Om die redenen is er tape ontwikkeld die wel rekbaar is en als een soort tweede huid gezien kan worden. Deze tape is er in allerlei verschillende kleuren en motieven. De tape kan met meer of minder rek aangebracht worden en kan het ingetapete lichaamsdeel nog gewoon bewogen worden. Als het goed is, gaat bewegen zelfs beter of met minder pijn dan zonder tape. Niet alleen gewrichten maar ook spieren, bindweefsel, littekens of lymfevaten kunnen met deze tape beïnvloed worden.

Afhankelijk van de aard en de locatie van de klacht wordt er een specifieke tape-techniek toegepast. Taping moet gezien worden als onderdeel van een behandeling waarbij ook de oorzaak voor het ontstaan van de blessure aangepakt moeten worden. Naast taping zullen dan ook altijd oefeningen of andere fysiotherapeutische technieken ingezet worden.
Gerelateerde onderwerpen

Behandelmethoden

Bekijk hier alle onderwerpen.

schouder taping
enkel taping

Op zoek naar een fysio?

Taping
Zoekt u een fysiotherapeut die tevens kan tapen? Kijk dan in het overzicht waar de dichtstbijzijnde fysiotherapeut zich bevindt.

Klik hier om een fysiotherapeut te vinden bij u in de buurt

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF