Oefenprogramma Schouder artrose
Oefeningen voor artrose aan de schouder

Speciaal voor iedereen die last heeft van schouderpijn als gevolg van het schouder artrose hebben onze fysiotherapeuten een oefenprogramma ontwikkeld. Het programma is zo opgebouwd dat de oefeningen steeds uitdagender worden en jij zelfstandig aan je herstel werkt.

oefenprogramma schouderartrose schouderklachten schoudergewricht

Het programma voor schouder artrose duurt 12 weken. Tijdens het programma krijg je professionele online begeleiding van een fysiotherapeut. Na afloop kun je de oefeningen natuurlijk altijd zelfstandig verder voortzetten. Je voert de oefeningen uit op je eigen niveau. Als je vragen hebt over je schouderklachten of over de oefeningen, dan kun je altijd contact opnemen met onze fysiotherapeut.

Inhoud oefenprogramma

  • Alle oefeningen worden gedemonstreerd met professionele video's.
  • Bij iedere oefening staat hoe vaak of hoe lang je een oefening moet doen. Als je klaar bent met de oefeningen, dan geef je met een cijfer aan hoe het die dag ging.
  • Je krijgt online begeleiding van een fysiotherapeut gedurende het hele oefenprogramma.
  • De oefeningen beginnen relatief makkelijk en worden langzaam maar zeker zwaarder/moeilijker.
  • Je hebt voortdurend inzicht in de voortgang.
  • Met behulp van een (pijn)scores houden we jouw schouderklachten nauwkeurig in de gaten. Zo weten we of je op de goede weg bent of dat de fysiotherapeut het programma bij moet stellen om het beste resultaat te behalen.
  • Je voert de oefeningen voor schouder artrose zelf thuis uit. Bij evenuele vragen neem je eenvoudig online contact op met de fysiotherapeut.

Tijdsduur

De oefeningen nemen ongeveer 20 minuten per dag in beslag. Het begint met basisoefningen voor schouders, nek en bovenrug. Daarna worden krachtoefeningen toegevoegd. Ook zijn er enkele rustdagen ingepland waarop je geen oefeningen doet. De totale duur van het oefenprogramma is 12 weken.

Doel

Dit programma is samengesteld om schouderklachten als gevolg van schouder artrose te verminderen. Doorgaan met oefenen na afloop van het programma om de klachten onder controle te houden of te voorkomen juichen we toe. Kies dan de oefeningen die jij het fijnst vindt, wissel deze af en vergeet niet af en toe een rustdag te nemen.

Kosten

Starten met het oefenprogramma voor schouder artrose kost eenmalig € 59,99 (incl. btw). De online begeleiding van onze fysiotherapeut is hierbij inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Weet je niet zeker of jouw zorgverzekeraar de kosten van het oefenprogramma voor schouder artrose vergoedt? Kijk dan in de polisvoorwaarden of neem even contact op met jouw zorgverzekeraar.

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen aan het oefenprogramma voor schouder artrose.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma schouderartrose schouderklachten schoudergewricht
oefeningen schouderartrose
oefening schouderartrose

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt »

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF