Fysiotherapie in Breda

Hieronder vindt u een overzicht van het aanbod aan fysiotherapie praktijken in Breda. Bent u op zoek naar een fysiotherapeut? Vul dan hieronder uw postcode in om de dichtstbijzijnde fysiotherapeut in uw buurt te vinden.

Ook tijdens de coronacrisis kunt u gewoon terecht bij onze praktijken. In overleg met de praktijk kunnen de intake en behandeling online of telefonisch plaatsvinden.

 

Klik op een praktijk voor meer informatie over de openingstijden, werkzame fysiotherapeuten en beschikbare specialisaties. Indien gewenst kunt u snel en eenvoudig een afspraak inplannen.

Breda

Tijdens carnaval noemt men de stad 'Kielegat', maar in het plaatselijke volkslied wordt het Noord-Brabantse Breda geroemd als 'Parel van het Zuiden'. Dat komt niet alleen door al het historische stadsschoon, maar zeker ook door de fraaie, bosrijke omgeving van de stad. Voetballiefhebbers kennen Breda overigens vooral van NAC Breda en het Rat Verlegh Stadion.

Sporten in Breda

Dat het beoefenen van sport in Breda een serieuze zaak is, blijkt wel uit het grote aantal topsporters in deze stad. Voetbalvereniging NAC voetbalt over het algemeen in de Eredivisie, maar daar blijft het niet bij. A.V. Sprint is de grootste atletiekvereniging van Nederland en ook turnen en volleybal worden op hoog niveau beoefend. Sporters in Breda en omliggende steden als Oosterhout en Etten-Leur kunnen in Breda hun hart ophalen bij het aantal sportclubs. Alle bekende sporten zijn ruim vertegenwoordigd en sportverenigingen en fitnessclubs bieden plek aan iedereen die wil voetballen, hockeyen, turnen, hardlopen, basketballen en nog veel meer.

Heeft u uw favoriete sport gevonden, maar twijfelt u of de lichamelijke belasting te hoog is? Neem dan eens contact op met een fysiotherapeut. Zeker wanneer u te maken heeft met fysieke ongemakken of wanneer u eerder blessures hebt gehad is zo’n adviesgesprek erg nuttig. Samen met een fysiotherapeut kunt u bepalen welke belasting uw lichaam aankan en welke sport daar goed bij past.

Eens in de zoveel tijd trekt een groot sportevenement in Breda sporters vanuit het hele land naar de stad. Er worden dan ook heel wat medailles uitgedeeld aan deelnemers van onder andere de Bredase Singelloop en de Haagse Beemdenloop. De grootste turnwedstrijden in Nederland, de Open Bredase Turnkampioenschappen, vinden inmiddels al 20 jaar plaats in het Noord-Brabantse Breda.

Professionele fysiotherapie in Breda

Wie fit wil blijven, moet regelmatig bewegen. We weten allemaal hoe belangrijk dat is, maar kunnen bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Lichamelijke klachten, veroorzaakt door een blessure, door ziekte, door een ongeluk of door ouderdom kunnen enorm belemmerend zijn. Gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig om het sporten helemaal op te geven. Beweging kan juist een belangrijke sleutel zijn voor een spoedig herstel. Voor tips en behandeling bij blessures en andere lichamelijke klachten kunt u altijd bij een fysiotherapeut terecht. Die helpt u waar mogelijk zo snel mogelijk van uw klachten af.

Medische zorg in Breda

In Breda staan in iedere wijk meerdere huisartsen klaar om u te helpen bij ziekte en lichamelijke klachten. Zo is er altijd een arts in de buurt. Voor de meer specialistische zorg verwijst de huisarts u waarschijnlijk door naar ziekenhuis Amphia of het Medisch Centrum Breda. Hier vindt u gespecialiseerde artsen, paramedische behandelaars en ook fysiotherapeuten. U kunt er terecht voor behandelingen, operaties en revalidatie.

Revalidatie met behulp van een fysio kan uiteraard ook bij een van de fysiotherapie praktijken in Breda. Door middel van behandelingen als osteopathie, dry needling en adem- en ontspanningstherapie helpt een fysio u met het herstel van allerhande lichamelijke klachten.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Fysiotherapeuten in Breda hebben ieder hun eigen specialisaties, zoals manuele therapie, geriatrische fysiotherapie, oedeemtherapie, psychosomatische fysiotherapie, kinderfysiotherapie, bekkenfysiotherapie, handtherapie, oefentherapie Cesar/Mensendieck, oncologische fysiotherapie, sportfysiotherapie, hart- en vaatfysiotherapie, arbeidsfysiotherapie, orofaciale (kaak) fysiotherapie, longfysiotherapie (astma/COPD) en fysiotherapie. Wanneer u bij het maken van een afspraak aangeeft wat uw klachten zijn, kan de fysiotherapie praktijk uw bezoek inplannen bij de meest geschikte fysiotherapeut. In Breda kunt u ook altijd terecht voor:

 • Zwangerschap
 • Medical taping
 • Online behandeling
 • Adem- en ontspanningstherapie
 • Echografie
 • Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
 • Dry needling
 • Claudicatio intermittens
 • Parkinson
 • Haptonomie
 • Shockwave therapie
 • Medische fitness / fysiofitness
 • McKenzie

Openingstijden Breda

De praktijken in Breda zijn zes dagen per week geopend. Hieronder vind u een lijst met openingstijden van fysiotherapie praktijken bij u in de buurt:

Maandag:  van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag:  van 07:30 tot 21:00.
Woensdag:  van 07:30 tot 21:00.
Donderdag:  van 07:30 tot 21:00.
Vrijdag:  van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag:  van 09:00 tot 13:00.

Meer weten over Breda

Wilt u meer weten over de aanpak en behandelingen van fysiotherapie praktijken in Breda? Neem dan contact op met een fysiotherapeut bij u in de buurt.


Wilt u een afspraak maken? Kies dan een praktijk bovenaan de pagina.

Laatste update

Op vrijdag 22 oktober 2021 hebben we in Breda 12 praktijken gevonden die gespecialiseerd zijn in fysiotherapie. Het kan voorkomen dat u nog een praktijk mist. In dat geval horen we dit natuurlijk graag.

Openingstijden

De praktijken in Breda zorgen er samen voor dat fysiotherapie altijd toegankelijk is op de volgende dagen:

Maandag
Van 07:30 tot 21:00.
Dinsdag
Van 07:30 tot 21:00.
Woensdag
Van 07:30 tot 21:00.
Donderdag
Van 07:30 tot 21:00.
Vrijdag
Van 07:30 tot 18:00.
Zaterdag
Van 09:00 tot 13:00.

* Kijk voor de precieze openingstijden per praktijk even bij de praktijkinformatie zodat u niet voor een dichte deur komt te staan.

Afspraak maken

Het maken van een afspraak voor fysiotherapie is vrij eenvoudig.

Zoeken
Vul uw postcode of plaats in.


Kies een praktijk
U kunt kiezen uit beschikbare praktijken bij u in de buurt.

Maak een afspraak
Vul het afsprakenformulier van de praktijk in. Soms kunt u ook bellen of de website bezoeken om een afspraak te maken.

© copyright 2021 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF