Buikspieroefeningen (online oefenprogramma)
Oefeningen voor de buikspieren

Speciaal voor mensen die hun buikspieren willen trainen hebben onze fysiotherapeuten een oefenprogramma ontwikkeld dat jij kunt volgen. De buikspieroefeningen in dit oefenprogramma worden geleidelijk aan moeilijker/zwaarder. Er is een programma voor beginners en voor gevorderden.

oefenprogramma buikspieren training buikspieroefening

Gedurende de 12 weken dat het oefenprogramma voor de buikspieren duurt krijg je online professionele begeleiding van een sportfysiotherapeut. Als het programma is afgelopen kun je ervoor kiezen om de buikspieroefeningen zelfstandig voort te zetten. Je voert de oefeningen uit op je eigen niveau. Heb je tijdens het traject vragen over het oefenprogramma, stel deze dan aan onze fysiotherapeut.

Inhoud oefenprogramma

  • Er staat dagelijks een set bukspieroefeningen voor je klaar. Je kunt het oefenprogramma zowel in onze app als op je computer volgen.
  • De buikspieroefeningen worden gedemonstreerd met behulp van professionele video's.
  • Bij iedere oefening krijg je een instructie en is aangegeven hoe lang of hoe vaak je de oefening moet doen.
  • Tijdens het hele programma staat er een fysiotherapeut voor je klaar waaraan je vragen kunt stellen over de oefeningen. Ook kan deze je helpen als je ergens last van krijgt tijdens het oefenen.
  • Je begint relatief licht met oefenen, naarmate de tijd vordert bouwt de belasting zich op om je buikspieren sterker worden.
  • Je voortgang is voortdurend inzichtelijk.
  • Het oefenprogramma ter versterking van de buikspieren voer je zelf thuis uit. Met evenuele vragen kun je online altijd bij onze fysiotherapeut terecht.

Tijdsduur

De buikspieroefeningen nemen ongeveer 20 minuten per dag in beslag. In het begin zit er in het beginnersprogramma ook een ademhalingsoefening tussen, omdat deze belangrijk is voor een goede uitvoering van de overige oefeningen. Ook zijn enkele rustdagen ingepland. Op deze dagen hoef je geen oefeningen te doen. De totale duur van het oefenprogramma is 12 weken.

Doel

Het doel van dit oefenprogramma is om de buikspieren te versterken. Doorgaan met de buikspieroefeningen na afloop van het programma is aan te raden om je buikspieren op niveau te houden. Je kunt de oefeningen dan geleidelijk aan verder opbouwen. Onze fysiotherapeut kan je hiervoor nog tips meegeven.

Kosten

De kosten om deel te nemen aan het oefenprogramma voor de buikspieren bedragen € 59,99 (incl. btw). Hierbij is de online begeleiding van onze sportfysiotherapeut inbegrepen.

Vergoeding van het oefenprogramma door de zorgverzekeraar

Sommige verzekeraars bieden in de polis een vrij besteedbaar budget voor het volgen van programma's omtrend gezondheid. Als dit bij jouw zorgverzekering het geval is, dan kun je mogelijk een vergoeding krijgen voor dit oefenprogramma. Je kunt hiervoor contact opnemen met je zorgverzekeraar of de kosten voor oefenprogramma gewoon indienen en de beoordeling aan de zorgverzekeraar overlaten.

Voorwaarden voor deelname

  • Leeftijd > 16 jaar.
  • Er is een oefenprogramma voor beginners en gevorderen. Deelname aan het gevorderden programma is voor sporters die een plankoefening 3x20 seconden vast kunnen houden zonder rugklachten.
  • Het oefenprogramma met buikspieroefeningen is niet geschikt voor zwangere of pas bevallen vrouwen.

Deelnemen

Vul het formulier in om deel te nemen en te starten met de buikspieroefeningen.

Aanhef:

Naam:

Achternaam:

E-mail adres:

Telefoonnummer:

Geboortedatum:

Straat en huisnr.:

Postcode en plaats:

Maak een keuze:

Voorwaarden:


Deel dit artikel:


Gerelateerde onderwerpen

Oefeningen

Bekijk hier alle onderwerpen.

oefenprogramma buikspieren training buikspieroefening
oefeningen buikspieren
oefening buikspieren

Op zoek naar een fysio?

Fysiotherapie
Hierhebikpijn.nl biedt een uitgebreid overzicht van fysiotherapie praktijken in Nederland. Neem een kijkje en maak direct een afspraak!

Fysiotherapie in de buurt ยป

© copyright 2022 Hierhebikpijn.nl   |   Alle rechten voorbehouden   |   ontwerp: SWiF