Triggerduim of iets anders?

#1
Advies gevraagd:
Vorig jaar ben ik geopereerd aan mijn rechterduim omdat de chirurg dacht dat ik een triggerfinger had. Operatie had niet geholpen en ik werd een tweede keer eraan geopereerd. Ze hebben toen mijn beide duimen gedaan omdat ik het aan beide duimen heb. Nu inmiddels maanden later heb ik nog steeds pijn en knakken mijn duimen. Soms blijft hij hangen en moet ik zelf mijn duim buigen. Wat zeer pijnlijk is. Ik heb nu een ct scan gehad en daar is niks op te zien (ze dachten dat het misschien artrose was). Heeft iemand nog ideeën wat ik zou kunnen hebben en wat dus niet te zien is op een ct scan.

Re: Triggerduim of iets anders?

#2
Beste,

wat vervelend om te horen. Zeker als je reeds (meerdere malen) geopereerd bent en het effect van deze operatie uitblijft. De klachten die je aangeeft komen inderdaad heel erg overeen met het klachtenbeeld toebehorend aan een triggerfinger. Ik weet alleen niet of het knakken van de duimen ook al eerder voorkwam. Mede door dit wekt het een vermoeden op mogelijke ziekte van Quervain, een overbelastingsaandoening aan de duimzijde. Meer informatie lees je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... e-quervain
Zie de vorm van overbelasting in dit geval als dat je de duim naar aanleiding van het klachtenbeeld 'anders' bent gaan bewegen.
Aangezien dit slechts een vermoeden is, lijkt het mij verstandig om de klachten nogmaals uit te laten checken bij een huisarts/specialist, dan wel fysiotherapeut.
Hopende je zo voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet

Re: Triggerduim of iets anders?

#3
Bedankt voor uw reactie. Het knakken van mijn duim was tegelijkertijd met de pijn die ik kreeg. Als ik mijn duim buig doet het zeer en als ik aan de voorkant van het bot in buigstand duw dan doet het helemaal zeer. Bij de ziekte van Quervain staat dat je een verdikking moet hebben. Ik zie aan mijn duim geen verdikkingen.

Re: Triggerduim of iets anders?

#4
Beste,

Zwelling bij Quervain is te hoogte van de peesschede, deze zit net onder de duim. Daarbij kan er zwelling zijn maar dit hoeft niet. Ook laat de praktijk zien dat zwelling lang niet door iedereen daadwerkelijk gezien wordt, doordat het een minimale zwelling kan zijn.

Wat ik je zal adviseren is om bij een gespecialiseerde handtherapeut jou duim te laten onderzoeken. In het geval je hier nog niet geweest bent tenminste. https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken kun je zoeken op een specifieke handtherapeut bij jou in de buurt.

Succes!

Geopereerd aan triggervinger

#6
Hallo ik heb een jaar geleden mijn triggervinger laten opereren, maar ik heb nog steeds last van mijn vinger ,i’ had het al eerder aangegeven dat de vinger ongestelds pijn doet ,ook fysio gehad , maar nog steeds veel pijnscheuten. Wie heeft er een goed advies voor mij om ervan af te komen?

Gr.Corina.