Steken onder linkerborst

#1
Hai, ik heb wisselend in tijd een scherpe steek aan de onderkant van mijn linkerborst.
Hij komt ineens op en na een paar tellen ebt hij weer af, als ik zit, sta, loop, enz...het voelt aan als zenuwpijn, echt heel vervelend, laatste keer dat ik dit ook voelde was 2 weken geleden...
Ik moet er wel bij vertellen dat ik vanwege borstkanker december 2007 (BCRA 1 gen), beide borsten heb laten amputeren (implantaten onder borstspier), mijn eierstokken heb laten weghalen en daardoor op 37 jarige leeftijd in de overgang ben gekomen, ben op dit moment onder behandeling tegen botontkalking, krijg daar medicijn voor om de afbraak te remmen, wie weet heeft dat er mee te maken?
Ik heb natuurlijk door de vervroegde overgang een verhoogde kans op hart en vaatziekten, zou dat het kunnen zijn?
Nou heb ik natuurlijk even gekeken op jullie site en komt dit het meest overeen met Costochondritis of Tietze, wat kan ik het beste doen? Pijnstillers??

Re: Steken onder linkerborst

#2
Beste DVDV 45,

Er spelen bij u veel factoren een rol en is vanuit dit berichtje ook niet op te maken wat nu daadwerkelijk het probleem is. Syndroom van Tietze is minder aannemelijk mijn inziens en lijkt costochondritis meer voor de hand te liggen. Maar gezien de hele voorgeschiedenis zou ik dit laten uitzoeken door een fysiotherapeut om te kijken wat er aan gedaan kan worden.

Succes

Re: Steken onder linkerborst

#3
Al drie weken last van buik en opgezette buik harde ontlasting drankje en capsules ingenomen om de stoelgang weer normaal te krijgen .dat gaat nu gestaag misselijkheid geen trek hebben in eten tot gevolg .
Nu heb ik erg last van me linkerzij gepaard gaat met scheuten en hevige pijnen .kan alleen rustig blijven zitten .liggen gaat niet .Kan dat komen door dat ik last heb me buik ? Dat me buikspier links pijn doet .

Re: Steken onder linkerborst

#5
ik heb nu al hele dag last van steken onder mijn linkerborst en zitten, liggen en lopen ten alle tijd bij een diepe inademing of draai krijg ik een steek.
ook als ik zo voel en zie is het iets dikker vergeleken met de rechterkant.
ik heb laatste tijd niet echt last van stress gehad wel moodswings maar dat is denk gewoon iets uit de pubertijd. ik ben wel 2 dagen gelezen bij de fysio geweest die heeft mijn linkerschouder losgemasseert en rug gekraakt.
weten jullie misschien wat het is?

Re: Steken onder linkerborst

#6
Beste Koekje,

Wat vervelend van jou klachten. Het kan een nareactie van de behandeling zijn. Zoals je beschrijft kunnen het jou ribben met tussenribspieren zijn. Deze kunnen na masseren/ kraken wat opspelen. Hopelijk trekt het snel weg. Vraag jou fysiotherapeut bij de volgende behandeling of dit van de behandeling kan afkomen.

Succes!
cron