Buitenkant knie pijn

#1
In mijn normale rustige leven heb ik er niet veel last van.
Alleen bij bijvoorbeeld schaatsen wat ik alleen doe bij natuurijs krijg ik steeds meer pijn na een drie kwartier schaatsen .
En helemaal bij thuiskomst lukt traplopen niet goed door pijn.
Aan buitenkant van linkerknie.

Ook KAN ik niet meer in kleermaker zit zitten dan krijg ik ook pijn op dezelfde plek. Linker knie.buitenkant.
Deze voelt dan wat instabiel als ik opsta.
Ik ben 51 en merk dat het elk jaar wat pijnlijker wordt. Maar gelukkig niet in mijn dagelijkse leven.
Ik fiets regelmatig en wandel. en dit gaat prima. Ik doe niet aan sport.
Behalve soms eens .
Ik ben niet zo van operatie omdat het nog goed gaat, maar voel dus wel heel langzame achteruitgang.
Wat kunt u hierober zeggen?
Bedankt alvast vr gr roel jongsma
.

Re: Buitenkant knie pijn

#2
Beste Roel,

Wat vervelend dat je knie gaat opspelen tijdens het doen van dingen die je leuk vind. Zoals je het verteld lijkt het voornamelijk op pijnklachten rondom de knieschijf. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... jnsyndroom

Hierbij zit de pijn om de rand van de knieschijf. De belasting op de knie wordt groter naarmate de knie verder gebogen is en er kracht op komt. Meestal is dit bij hurken of traplopen. Maar bij schaatsen zit je langdurig in een gebogen positie dit geeft klachten. Waarna het traplopen etc. pijn gaat doen. Wat je kan doen, is het rekken van de spieren. Maar misschien is het aan te raden een fysiotherapeut erna te laten kijken om het los te maken en gerichte oefeningen van te krijgen.
Zodat het niet erger wordt dat de klachten ook in het dagelijks leven komen.

Succes!

Re: Buitenkant knie pijn

#3
Beste,
Ik heb ook lang pijn gehad aan knie dokter erbij gehaald, scan en MRI maar niets te vinden. Hardlopen gestopt maar ik wandel nog wel want je moet toch iets doen van beweging. Daarna nog steeds pijn natuurlijk leek wel langdurige ontsteking. Door ook yoga te gaan doen heb ik stil aan mijn lichaam leren kennen en uitgevonden dat ik heel stroeve hamstrings heb. Deze heb ik op allerlei manieren leren stretchen en na enkele maanden al veel minder pijn. Dus zoek online stretch oefeningen en probeer het ook. Veel succes!

Re: Buitenkant knie pijn

#4
Heey,

Deze klachten aan de buitenkant van de knie kunnen meerdere oorzaken hebben. Via online berichten is dat lastig achterhalen.
Wat we je wel kunnen meegeven is dat het schaatsen in dit geval een behoorlijk belasting voor je knie blijkt te zijn. Wat je hieraan kunt doen om toch lekker te blijven schaatsen. Is het optraden van je hele been zodat je belastbaarheid naar boven gaat. De krachten/ druk op je knie zal hierdoor minder worden/ of je kunt er beter mee omgaan waardoor je minder klachten zult ervaren. Dit is zonder aan een operatie te denken je beste mogelijkheid. Dit kan thuis of via een therapeut, je zult dan wel een schema moeten laten opstellen door iemand met verstand van knie revalidaties.

Veel succes en bij vragen hoor ik het graag.

Re: Buitenkant knie pijn

#5
Hoi Cathy,

Goed dat je lichaam leert kennen, daar is yoga inderdaad heel goed voor. Vaak de combinatie yoga met andere sporten kan helpen bij het voorkomen van dit soort blessures. Maar ieder persoon en klacht is anders. Waarbij de een moet stretchen moet de ander juist bepaalde spieren sterker maken. Deze balans zoeken is lastig.

Maar stretchen en yoga kan weinig kwaad en geeft vele voordelen.
cron