Lange tijd last van mijn knie

#1
Hallo
Ik heb al een paar jaar last van mijn knie
Ik ben een jaar gelden naar de dokter geweest om het te controleren en er is toen gebleken dat ik osgood schlatter had.
Sinds een paar maanden krijg ik meer pijn. Het begon aan de binnen kant van mijn knie waar ik nu ook nog het meeste last heb maar de plek waar ik last heb wisselt af en toe. Ook heb ik soms wel last en soms niet.
Na het sporten voelt het net alsof mijn knie aan het bonken is en ook heb ik soms het gevoel dat mijn knie deels op slot schiet (hij schiet niet echt op slot maar ik moet wel even terug om weer verder te gaan met mijn beweging) ook heb ik als ik buig met mijn knie als ik op de grond sta dat er een raar knapperend geluid in mijn knie ontstaat.
Zou iemand hier mij wat meer uitleg over kunnen geven wat dit zou kunnen zijn en wat ik er mee zou kunnen doen.

Re: Lange tijd last van mijn knie

#2
Hoi Evi,

Wat vervelend van jouklachten. Ik neem aan dat je deze informatie al gelezen hebt over osgood schlatter https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... -schlatter

Heb jij door gesport met deze klachten? Wat voor sport doe jij? De rest van jou klachten naar aanleiding van jou verhaal zal ik het meeste kunnen verklaren vanuit problemen met jou knieschijf. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... jnsyndroom
Doordat je osgood schlatter hebt, neem ik aan dat jou leeftijd tussen 10-15 is. Dit is ook de leeftijd dat meiden veel last van de knieschijf kunnen krijgen.

Ook kan osgood schlatter leiden tot problemen met de knieschijf. Doordat je toch pijn ervaart in jou knie, ga je misschien anders lopen en sporten. Dit kan klachten van je knieschijf veroorzaken.

Probeer je knieën te verstevigen door oefeningen te doen. Ook oefeningen voor je heup, bekken en onderrug is hiervoor van belang. Ga eventueel een keer naar een fysiotherapeut deze kan jou specifieke oefeningen geven.

Succes ermee!
cron