Pijn elleboog

#1
Beste,


Ik heb bijna 7 maanden geleden voor het eerst in mijn leven op een snowboard gestaan. Nu ging dit redelijk goed totdat ik van de grote helling afging. Hierbij ben ik 2x op de zelfde manier gevallen. Op de manier waarbij de arm achter het lichaam was en gedraaid(zoals je in het gras zit met je armen naar achter toe). Nu heb ik ontzettend veel pijn gehad, maar meteen gekoeld. De dag daarna bij de huisarts geweest die mij doorstuurde voor röntgenfoto's. Hieruit bleek geen fractuur. Of terwijl rust. Na 1-2 weken bleef ik last houden en leek er een instabiliteit in het gewricht te zitten. Telkens bij compressie leek het of een van de twee botten wegklikte. Op verzoek van de huisarts toen een echo laten maken, maar ook hieruit geen resultaat. Toch bleef ik last houden en bleef mijn elleboog instabiel. Daarbij kom ik geen volledige ROM maken richting extensie. Ben uiteindelijk bij de fysiotherapeut geweest en die gaf aan dat het een botkneuzing kon zijn en dat dit lang kon duren. Echter zelf het idee dat er meer aan de hand was. Nu had ik in de tussentijd bij een docent fysiotherapie gevraagd wat hij er van vond, maar voor het lijken op PLRI. Nu had ik deze klachten ook en ben toen op aanraden naar een orthopeed gegaan. Hier heb ik te horen gekregen dat het niks was en dat ik er maar mee moest leren leven.Er is dus ook door de orthopeed geen MRI-scan laten maken. Echter door oefeningen te blijven doen die ik mee had gekregen werd het niet veel beter. Wel wat, maar na 7 maanden heb ik nog steeds klachten. Ervaar geen pijn in het dagelijkse leven, maar merk vooral bij inspanning en compressie dat het crepiteert en het ook kranst. Daarbij wanneer ik supinatie maak, knarst het ook in de elleboog. Is dit blijvend letsel na de val en moet ik er inderdaad mee leren leven of is er meer aan de hand? Zou het dan toch de PLRI zijn? Graag advies.

Re: Pijn elleboog

#2
Beste Wouter,

Wat vervelend dat je nog zoveel last hebt. Gezien je val kan het inderdaad best PLRI zijn. Wat zij de orthopeed over deze diagnose? Dit is eigenlijk alleen goed te onderzoeken tijdens een dynamische echo of röntgen. Wat wil zeggen de pivot shift test uit te voeren terwijl met echo of röntgen beelden worden gemaakt. Dan is te zien of de radius en ulna mooi bij elkaar blijven. Een MRI is hier ook niet betrouwbaar voor.

Als PLRI niet verbeterd door conservatief beleid, dan moet er geopereerd worden.

Was jou orthopeed een elleboog specialist? Zoek eventueel een fysiotherapeut gespecialiseerd op ellebogen, deze kan jou meestal verder begeleiden.

Ik zal proberen PLRI te laten onderzoeken op bovengenoemde manier. En naar een elleboog specialist gaan, voordat je besluit ermee te leren leven.

Succes ermee!

Re: Pijn elleboog

#3
Hallo ongeveer 3 tot 4 maanden geleden kreeg ik klachten aan mijn rechter elleboog. De pijn zat aan de buitenkant net onder de harde knobbel. Door mijn werk, ik werk in de zorg werd de pijn erger. Wel met ergo coach gaan kijken op welke manier ik mijn elleboog het minst ging belasten. In september bij de huisarts geweest omdat ik veel meer last kreeg en dat er begin oktober een operatie aan mijn voet ( Halux valgus en hamerteen). Huisarts constateerde een niet bacteriële ontsteking. Dit was geen reden dat de operatie niet door zou gaan. Week erop geopereerd aan de voet. Heb toen enkele weken met krukken moeten lopen. Dit verergerde de pijn aan mijn elleboog. Hierop krukken omgewisseld voor onderarm krukken. Nadat ik de krukken niet meer nodig had heb ik fysiotherapie gekregen voor mijn elleboog. Ik kreeg hier bindweefsel therapie. dit was erg pijnlijk maar dat hoorde erbij volgens de fysio. na 2 behandelingen heeft de fysio aangegeven dat hij niet meer wist hoe nu verder en heeft me terugverwezen naar de huisarts. Huisarts schrok bij het zien van mijn arm. De arm was blauw ,gezwollen en er zat een harde schijf aan de bovenkant van de onderarm. Huisarts adviseerde om voor de pijn alleen paracetamol te gebruiken.En rust te nemen. Nu is mijn vraag kan er niet overgegaan worden naar een andere vorm van therapie. De pijn die blijft. En is heftig. Ik heb voorheen naproxen 400 mg geslikt en dat hielp wel een beetje. Ik heb het idee dat de paracetamol minder goed werkt. Alleen rust lijkt mij ook niet echt een optie omdat ik na 6 weken ziektewet ( vanwege de voetoperatie) ook wel weer aan het werk wil.
Kunt u mij adviseren wat te doen?
Groetjes Monique Oppers

Re: Pijn elleboog

#4
Beste Monique,

Wat vervelend van jou klachten. Is de blauwkleuring en zwelling al afgenomen in de afgelopen week? Met welke diagnose is er behandeld? Tennisarm? Er zijn verschillende soorten therapieën hiervoor. Oefeningen, rust, bindweefsel, shockwave en nog paar andere mogelijkheden. Maar de diagnose moet wel eerst bekend zijn.

Succes ermee!

Re: Pijn elleboog

#5
Ik heb denk ik mn elleboog gestoten maar heb dit niet heel bewust ervaren. Ik heb sinds ongeveer 2 weken enorme pijn als ik mn elleboog op tafel steun. Zelf het wrijven van stof over de punt van mn elleboog geen een schreewende pijn. Ik kan wel gewoon dingen tillen en kracht zetten. Geen tinteling naar vingers. Ik kan hier niets over vinden op internet. Bij lichte aanraking dus extreem pijnlijk. Weet iemand wat dit is?

Re: Pijn elleboog

#8
Beste Wendy,

Dit kan vele oorzaken hebben. Cortisone werkt alleen bij ontsteking, dus begrijpelijk dat die niet werkt. Want die moet te zien zijn op de echo.
Pijn is een raar fenomeen, en kan vele verschillende oorzaken hebben.
veel aandoeningen zijn niet te zien op de echo
Advies, ga naar een fysiotherapeut en laat je elleboog goed onderzoeken.

Re: Pijn elleboog

#9
vorige week had ik opeens een flinke zwelling aan de buitenkant van mijn elleboog, die ook warm gloeide.
Volgende dag naar de huisarts geweest, die wist het niet, ik heb antibiotica gekregen voor 1 week.
Na 1 dag was de zwelling afgenomen en werd het een harde knobbel, die ook warm gloeide.
Die knobbel zit er nog steeds en gloeit nog steeds.

Ik ga maar weer naar de huisarts.
wat zou het kunnen zijn?

Re: Pijn elleboog

#10
Hoi Tineke,

wat vervelend om te horen. Als ik jouw klachten door lees is het eerste wat in mij opkomt een mogelijke tenniselleboog. Maar ik raad je zeker aan om de fysiocheck te doen, deze vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start Na deze check weet je gegarandeerd meer over de klachten en de mogelijke ontstaansbron, tevens bied de check advies naar aanleiding van de mogelijke oorzaken. Meer over een mogelijke tenniselleboog kun je hier lezen: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening/39/tennisarm Succes met het herstel!

Mvg