Pagina 1 van 1

uistekende schouderbladen

Geplaatst: 03 jul 2018, 22:16
door cristian
mijn schouderbladen steken uit en mijn vraag is met welke oefeningen ik dit kan trainen

Re: uistekende schouderbladen

Geplaatst: 05 jul 2018, 18:18
door de Fysiotherapeut
Beste cristian,

afstaande schouderbladen, of zoals de medische term 'scapula alata' luidt, duiden vaak op een verminderde functie van (een van de) rotatorcuff spieren. Dit zijn de schouderbladstabilisatoren en van groot belang bij bewegingen van de schouder. Meer over eventueel rotatorcuff letsel lees je hier:https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... uff-letsel
Dit is een veelvoorkomende blessure en middels oefentherapie zijn deze spieren over het algemeen weer goed in balans te krijgen. Ik adviseer je hierbij wel om dit in samenwerking met een fysiotherapeut te doen, daar waar de oefeningen het beste specifiek op jouw blessure afgestemd kunnen worden. Een overzicht van fysiotherapeuten bij jou in de buurt vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Met vriendelijke groet

Re: uistekende schouderbladen

Geplaatst: 18 mar 2020, 21:48
door Ley
Ik heb daar ook last van maar ik heb daar niet echt pijn in het is gewoon vervelend en als je gaat liggen voel je schouders tegen de grond duwen... gaat dit trouwens vanzelf weg?

Re: uistekende schouderbladen

Geplaatst: 19 mar 2020, 18:05
door Fysiotherapeute
Hoi Ley,

Dit heeft vermoedelijk te maken met je bouw en gaat dus niet weg. Of je moet een dusdanige hoog vetpercentage krijgen, en dat ook nog op de schouderbladen dan kan het minder worden.

Als het komt doordat de spieren te zwak zijn, kun je deze trainen. Maar als je op je rugligt en druk voelt op je schouderbladen, doen je spieren niets en is dit vermoedelijk niet de oorzaak.

Succes!