Langdurig pijn aan duim

#1
Hoi!
Ik ben Sarah, en een tijd terug heb ik bij volleybal een bal verkeerd op mijn duim gekregen. Hierbij klapte hij te ver naar buiten. Dit gebeurt vaker, en ik dacht er weinig van, maar in tegenstelling tot andere keren gingen de klachten niet over binnen 1-2 weken. Ondertussen is het incident ongeveer 7 maanden geleden, en ik kan nog steeds niet spelen. Als ik bovenhands een (te harde) bal ontvang, doet dat veel pijn aan mijn duim. Ik heb naar mijn idee al bijna alles geprobeerd: tapen, een brace, maanden rust, niets helpt. Het gekke is dat in het "dagelijkse leven" ik de duim niet tot nauwelijks voel, alleen als er dus een bal op komt of als mijn duim op een andere manier naar buiten geforceerd wordt. De laatste paar maanden is de situatie niet verbeterd, hij blijft het zelfde.
Ik hoop dat iemand me verder kan helpen, want ik wil toch wel graag volleyballen.
Groetjes,
Sarah

Re: Langdurig pijn aan duim

#2
Wat ik er misschien nog bij moet zeggen is dat ik een paar weken na het incident naar de fysio ben geweest. Deze dacht toen aan een verrekte spier, en dat het wel zou overgaan. Ook ben ik in maart naar een osteopaat geweest, maar dat mocht ook niet baten helaas.

Re: Langdurig pijn aan duim

#5
Hoi Ik ben Margreet .
Ben na 2 cortisone injectie bij mij trikker duim doorverwezen naar de handenspecalist deze heeft mij vorige week geopereerd aan mij duim .is alles goed gegaan , maar nu na 6 dagen heb ik erge pijn aan de bovenkant van mij hand , vooral bij mijn middelvinger het is een rare stekende pijn ...
Wat kan ik hieraan doen .
Groet Margreet

Re: Langdurig pijn aan duim

#7
Fysiotherapeute schreef:
24 jan 2021, 10:19
Hoi Magreet,

Bedoel je dat je nu weer opnieuw geopereerd bent? Wat ik zal adviseren is om naar een handenfysiotherapeut te gaan, deze zijn gespecialiseerd in hand- en polsproblematiek. https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken hier kun je zoeken op praktijken in de buurt die handentherapeuten hebben.

Succes!
sry dat ik in dit topic reageer..zou u misschien ook mij kunnen helpen..heb ook een topic aangemaakt bvd