Pagina 1 van 1

Langdurig pijn zijkant knie

Geplaatst: 28 sep 2021, 11:27
door Thomas29
Hallo,

In 2019 ben ik (man - 27) op vakantie geweest in Lissabon en Porto en daarbij veel gelopen, waaronder veel berg op en berg af wat daar niet te vermijden is. Tijdens die vakantie veel pijn aan mijn knie gekregen aan de zijkant.
Na de vakantie rustig aan gedaan en na een aantal weken speelde het weer op bij hardlopen en lange stukken wandelen. Via de huisarts een ibuprofenkuur gekregen wat geen effect had. Vervolgens na een jaar fysiotherapie geprobeerd maar hier ook geen profijt van gehad. Ik liep al elke 3 maanden bij een chiropractor voor mijn rug, hij heeft ook nog een en ander gedaan maar ook dit had geen effect.
Recent weer lang gewandeld - hiermee bedoel ik voor mij 10 km op een dag door een stad slenteren maar ook bijvoorbeeld 5 km stevig door het bos lopen - en de pijn speelde gelijk weer op. Op een gegeven moment kan ik geen normale stap meer zetten, alleen met een gestrekte knie. De pijn zit aan de buitenkant net onder de knie. Ik heb advies gekregen om mijn hamstrings te stretchen omdat deze kort zijn en daar heb ik opzich wel baat bij, maar dit heeft het knieprobleem nog niet opgelost.
Vanochtend liep ik over oneffen grond en voelde ik wat in mijn knie knappen, net alsof er iets de verkeerde kant op schoot. Het deed geen pijn maar de pijn aan de zijkant die ik na lang lopen heb kwam wel gelijk opspelen.

Kortom loop ik hier nu al bijna 3 jaar mee. Gelukkig ben ik geen fanatieke sporter en heb ik er alleen last van met lange wandelingen of een weekend weg met veel lopen, maar het is wel vervelend.

Iemand een idee wat het kan zijn? Ik zit erover te denken om zooltjes te laten maken, maar als het iets onderliggends is moet dat natuurlijk eerst aangepakt worden.

Re: Langdurig pijn zijkant knie

Geplaatst: 29 sep 2021, 19:36
door Fysiotherapeute
Hoi Thomas,

Wat vervelend dat je al zolang last hebt.
Zelf zit ik al drie mogelijkheden te denken
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... e-syndroom
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... tendinitis

Deze twee zijn het meest voor de hand liggende oorzaken, omdat zoals je omschrijft, het komt door een overbelasting.

Daarnaast heb je nog de mogelijkheid dat je kuitbeen niet goed beweegt. Het uiteinde van het kuitbeen (kuitbeen kopje ook wel genoemd) zit net onder de knie aan de buitenzijde en voel je als een harde knobbel (bot)
Maar omdat je ook al bij een chiropractor bent geweest, vermoed ik dat hij dit wel beoordeelt heeft. Als dit niet zo is, zal ik dit zeker na laten kijken. Bij een kniespecialist, manueeltherapeut of eventueel chiropractor. Want dit probleem is vaak vrij eenvoudig op te lossen. Alleen lang niet alle fysiotherapeuten en chiropractors zijn bekend met dit probleem.

Hopelijk heb je wat aan deze informatie.

Re: Langdurig pijn zijkant knie

Geplaatst: 30 sep 2021, 08:33
door Thomas29
Heel erg bedankt voor je reactie. De huisarts/fysio/chiropractor waar ik ben geweest hebben deze aandoeningen nog niet benoemd maar ik kan me wel vinden in de symptomen als ik het zo lees. Ze hebben het wel over pfps gehad maar dit geldt volgens mij niet voor mij.
Ik ga me verdiepen in je reactie en heb goede hoop dat dit wat op gaat lossen.