BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan UIT

Voorafgaande berichten

Bevestigingscode:

Om geautomatiseerde registraties te voorkomen, vragen wij je om onderstaande uitdaging op te lossen.


Re: uistekende schouderbladen

Heey,

Dit is mijn inziens niet iets wat erg is. We zien in de praktijk heel veel mensen die dit hebben maar hier totaal geen hinder van ondervinden.
Het belangrijkste in dit verhaal is dat je belastbaarheid van je spieren hoog genoeg is om de belasting die jij van hen vraagt aan te kunnen.

Merk je bv dat na een activiteit je last hebt gekregen. Kan dit betekenen dat je belasting te hoog was. Sterker worden en trainen is dan de beste remedie.

Voor jou probeer onder begeleiding van een professional een oefenprogramma te vinden waarmee jij lekker aan de slag kan en sterker kunt worden.

Veel succes!

Re: uistekende schouderbladen

Hoi Ley,

Dit heeft vermoedelijk te maken met je bouw en gaat dus niet weg. Of je moet een dusdanige hoog vetpercentage krijgen, en dat ook nog op de schouderbladen dan kan het minder worden.

Als het komt doordat de spieren te zwak zijn, kun je deze trainen. Maar als je op je rugligt en druk voelt op je schouderbladen, doen je spieren niets en is dit vermoedelijk niet de oorzaak.

Succes!

Re: uistekende schouderbladen

Ik heb daar ook last van maar ik heb daar niet echt pijn in het is gewoon vervelend en als je gaat liggen voel je schouders tegen de grond duwen... gaat dit trouwens vanzelf weg?

Re: uistekende schouderbladen

Beste cristian,

afstaande schouderbladen, of zoals de medische term 'scapula alata' luidt, duiden vaak op een verminderde functie van (een van de) rotatorcuff spieren. Dit zijn de schouderbladstabilisatoren en van groot belang bij bewegingen van de schouder. Meer over eventueel rotatorcuff letsel lees je hier:https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... uff-letsel
Dit is een veelvoorkomende blessure en middels oefentherapie zijn deze spieren over het algemeen weer goed in balans te krijgen. Ik adviseer je hierbij wel om dit in samenwerking met een fysiotherapeut te doen, daar waar de oefeningen het beste specifiek op jouw blessure afgestemd kunnen worden. Een overzicht van fysiotherapeuten bij jou in de buurt vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Met vriendelijke groet