Heup klachten 1 jaar na operatie

#1
Hoi
ik ben Coo 48. Twee jaar geleden had ik klachten in mijn heup. Van de een op andere dag zat mijn heup ''op slot''. Eerst een keer,... steeds vaker. De pijn was 8,5/10.. De dokter stuurt je dan automatisch naar de fysio. Ik wist/voelde dat dit niet met een fysio zal oplossen. Op de x-rays was niets te zien, Mri gehad en was spraken van ''wat slijtage'' De speciallist in het ziekenhuis gaf het advies een scopie te doen, maar deze zelf niet deed. Op zoek naar een ziekenhuis die een heup scopie doet. 6 maanden wachttijd voor eerste consult, was het minste. Na veel zoeken bij een privékliniek in Amstelveen terecht gekomen. Dinsdags belde ik, vrijdags consult, binnen 6 weken geopereerd. Diagnose; abces/kraakbeen tumor in heupkop en labrum scheur. Bij het zitten en op staan bleef de pincher in de tumor steken en zat mijn been op slot.
Alles was oke tot een paar weken geleden mijn been begon te gloeien, een brandende pijn. Echt voelbaar aan de buiten kant van het bot. Veel last van slapende tintelende benen,voeten. Ook heb ik het gevoel als of er iets '' op stroopt'' een bal inmijn lies/bekken zit en ik altijd een te strakke broek aan heb, het drukt knelt.


#kenjedat #hebjijdatook
gr Coo

Re: Heup klachten 1 jaar na operatie

#2
Beste Coo,

Wat heftig dat er een tumor bleek te zitten. Ik neem aan dat ze is verwijderd? Wat hebben ze nog meer bij de operatie gedaan? Als er tintelingen aanwezig zijn, moet er ergens een zenuw geïrriteerd/ bekneld zijn. Het strakke gevoel kan ook komen door problemen in de zenuwen. Dit kan vanuit de rug komen, maar ook vanuit de heup of lies. Als bekend is wat er met de operatie is gedaan kan ik beter beeld krijgen wat mogelijk is.

Gelukkig komt dit niet vaak voor, dus kennen is lastig. Maar terug beredeneren is wel mogelijk.

Succes!

Re: Heup klachten 1 jaar na operatie

#3
Bedankt voor de reactie..

Ja de tumor was ''goed aardig'' en is verwijderd. Bij de scopie zijn er bot ankers geplaatst om het labrum op zijn plaats te houden en is de pincher verwijderd. Verder is er volgens mij niets gedaan..

Ook heb ik nog steeds geen volledige beweging in de linker heup, een kleermakers zit kan ik niet maken..


gr Coo

Re: Heup klachten 1 jaar na operatie

#4
Beste coo,

Bij het verwijderen van een tumor van het kraakbeen, is sowieso ook wat kraakbeen verwijderd. Dus dit kan ook klachten geven, het verwijderen van de pincher en het vast zetten van het labrum moet geen problemen geven. De onderrug kan hier nog wel een rol bij spelen. Waarschijnlijk heb je na de operatie of door de operatie een ander beweegpatroon in de heup gekregen. Dit kan van invloed zijn op de onderrug. Want naar aanleiding van je verhaal moet ergens een zenuw problemen geven.

Ik adviseer om dit te laten uitzoeken, door een fysio of manueeltherapeut.

Succes!