Pijn schouder/sc gewricht na val 3 jaar geleden

#1
Goedemiddag,

Zo'n 3 jaar geleden ben ik hard voorover op straat gevallen bij het aanduwen van een motor. Gewond aan gezicht, armen, buik, benen en voeten. Voor controle bij huisarts geweest, maar niks ernstigs en niet doorgestuurd voor eventuele foto's.
Vervolgens kreeg ik pijn in mijn nek/schouder/sleutelbeen/borst. Ik kon mijn jas niet meer aantrekken en een kledingstuk over mijn hoofd uit doen was pijnlijk.
Het werd steeds erger. Door huisarts verwezen naar fysiotherapeut.
Na 3 fysiotherapeuten te hebben gezien, zonder resultaat, ben ik zelf gaan zoeken en kwam ik uit op SC luxatie.

Dit omdat ik sinds de val een wat naar voren staand sleutelbeen heb ten opzichte van mijn andere sleutelbeen. Hierbij staat hij ook iets hoger dan mijn andere sleutelbeen. Ik heb daarnaast last van dat ik moeilijker kan ademen/voel mij benauwder.
Qua pijn heb ik pijn in mijn schouder. Voorkant, bovenkant achterkant. Dit trekt door naar mijn nek en hoofd en inmiddels ook naar mijn elleboog. Soms heb ik tintelingen in mijn hand.
De pijn is duidelijk bij bepaalde bewegingen van de schouder. Mijn arm omhoog doen kan niet/blokkeert en doet zeer. Maar ook als ik niets doe kan de pijn ineens de kop op steken. Het is stekende pijn, maar ook signaalpijn en zeurende pijn. Soms wordt ik er misselijk van.

Op deze site heb ik ook de zelfcheck gedaan. Hierbij kwam het resultaat op 94% zeker SC luxatie.

Nu ben ik op zoek naar advies. Wat kan ik nu het beste doen. Toch nog terug naar de huisarts hiermee?
Wat zijn behandel mogelijkheden?

Re: Pijn schouder/sc gewricht na val 3 jaar geleden

#3
Hoi Biebs,

Ik ben benieuwd wat de orthopeed vind van deze klachten. Want je klachten passen heel goed bij een subluxatie van SC gewricht. Vooral al het verschil in stand, en niet volledig kunnen heffen van de arm.
Je SC gewricht ondersteunt namelijk de laatste fase van het volledig heffen van je arm door te gaan draaien. Als dit niet kan door een subluxatie, is dit een zeer aanneemlijke diagnose.

Maar het gaat niet zozeer om de diagnose, maar vooral hoe jij van je klachten kan afkomen. Ben je bij een schouderfysiotherapeut geweest? Landelijk zijn er veel schoudernetwerken waarin gespecialiseerde fysiotherapeuten zitten.

Het opnieuw leren aansturen van de schouderbeweging lijkt me het meest zinvol bij dit verhaal.

Ik ben benieuwd

Hopelijk geeft de orthopeed duidelijkheid.

Re: Pijn schouder/sc gewricht na val 3 jaar geleden

#4
Bedankt voor de reactie.
Ik ben bij 3 fysiotherapeuten geweest, waarvan de eerste zeker aangesloten is bij het landelijke schoudernetwerk; zo staat op de website. Daarom ook voor deze fysio gekozen. Van de andere twee fysiotherapeuten kan ik niet op de site terugvinden of zij bij een schoudernetwerk zijn aangesloten.
Zij constateerden wel dat het sleutelbeen niet goed wegdraait/meedraait bij het heffen van mijn arm. Ik heb ook iedere keer aangegeven dat ik denk dat er iets niet goed zit met mijn sleutelbeen, maar daar werd niet naar geluisterd.

Daarom wegens beperkingen in het dagelijks leven én aanhoudende pijn zelf gaan zoeken en hier op uitgekomen. Daarop een afspraak bij de huisarts gemaakt en komende week een foto en bezoek aan de orthopeed.