hartprobleem of stress ?

#1
Ik neem al een paar jaren emconcor mitis. Ik ben op 2/7 nog naar de huisarts geweest voor nieuwe voorschriften geweest. Toen had ik geen last, op 5/7 en 6/7 met dozen met boeken gesleurd. Op 7/7 is de pijn begonnen. Het is geen drukkende pijn het is meestal juist onder mijn linker sleutelbeen, in rust is het meestal weg, maar komt soms terug bij bewegingen (kuisen, ramen poetsen). Gisteren nacht voelde ik mijn hart kloppen, had overal pijn (wisselend, linker borst, arm, rechter arm, onder linkerborst, borstbeen, benen , voeten, schouderbladen, enz ...). Ik vertrek vrijdag op vakantie met de wagen en ik ben elke keer gespannen en nu nog meer door corona. Kan ik corona oprapen als we in hotels slapen?
Dus geen tijd om even terug naar de dokter te lopen.

Re: hartprobleem of stress ?

#2
Beste,

wat vervelend om te horen, als ik je klachten zo lees is en je medicatie inname is het zeker verstandig om dit met de dokter terug te koppelen. Omdat de klachten begonnen zijn na het tillen van zware objecten is het ook zeker mogelijk dat er een mechanische (bewegingsafhankelijke) oorzaak van jouw klachten is, een van de dingen die bij mij opkomt is costochondritis. Dit is een ontsteking van het kraakbeen van de ribben, meer informatie kun je hier vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... chondritis
Dit is een mogelijkheid, maar ik zou nog steeds adviseren om bij de dokter langs te gaan en de klachten te bespreken. Succes (en hopelijk heb je toch een beetje een fijne vakantie!)

Mvg