Lange tijd pijn in de knie sinds val

#1
Toen ik een jaar of 6/7 was, was ik hard van de glijbaan in het zwembad op mijn knieën gevallen. Ik kon ze daarna niet bewegen en had heel veel pijn. Dat is het enigste wat ik me ervan herinner.
Nu heb ik er soms nog veel last van. Vooral wanneer ik lang in de auto zit (paar uur achter elkaar) en ze niet strek gaat het erg veel pijn doen.
Ook als het vochtig weer is heb ik er meer last van dan normaal.
Mijn knieën kraken erg als ik op me hurken ga zitten en als ik dit vaak achter elkaar aan doe gaat het ook veel pijn doen.
Maar ik heb ook dagen dat ik er niks van voel.
Ik was vroeger wel een keer naar de fysio geweest en een paar oefeningen mee gekregen, maar dat is al lang geleden. Ik weet ook niet meer wat ze erover zei.

Mijn vraag is dus of iemand dit herkent of weet hoe je de pijn kan tegen gaan?
Zou ik weer langs de fysio moeten?

Bedankt voor het lezen en ik hoor graag reactie!
Groetjes HaN

Re: Lange tijd pijn in de knie sinds val

#2
Hoi Han

Wat vervelend van jou knieklachten. Je klachten lijken op https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... jnsyndroom

Wat is jou leeftijd?
Oefeningen en het juist trainen van de de knie en beenspieren is hierin vaak het belangrijkste. Je kan dit zelfstandig weer oppakken, maar misschien is het verstandiger om je klachten te laten beoordelen door een fysiotherapeut. Deze kan je vertellen wat de beste behandeling voor jou is, en in overleg wordt besloten of je verder behandeld moet worden of dat je met oefeningen zelf thuis aan de slag kan.

www.hierhebikpijn.nl/pratijken kun je fysiotherapeuten vinden. Vraag eventueel naar een fysiotherapeut gespecialiseerd op knieklachten.

Succes!