Nek klachten

#1
2 jaar geleden kwam ik met een scheve nek uit bed in kon m'n nek totaal niet meer bewegen.
Ik ben toen naar de fysio gegaan en die masseerde me vaak. Ook wilde iemand van de tennis me helpen en die gaf een flinke ruk aan m'n nek hier heb ik enorm veel spijt van.

Na 2 jaar heb nog steeds lichte constante pijn in m'n nek. Een beetje een trekkerig gevoel. Ik kan mijn nek laten kraken en en als ik m'n nek een beetje beweegt komen er al krakerige geluiden. Ook kan ik mijn nekwervels een soort van indrukken (dat lukt alleen als ik met m'n linkerhand over m'n rechter schouder ga en dan duw. En andersom). Ik ben naar de huisarts geweest en die zei dat ik een beetje scheef stond en m'n nek naar voren stond. Hij verwees mij naar de Fysio. Ik ben daar een paar keer geweest, maar ik had niet het gevoel dat ze mijn klachten nou erg serieus nam.

Af en toe ongeveer 1 a 2 keer in de maand krijg ik een steek aan de rechterkant van mijn nek en word het erg warm daar. Het voelt dan net alsof iemand een kogel in mijn nek schiet en dat er dan bloed vloeit. Dat kan erg veel pijn doen. Een keer zo pijn dat ik een minuut op de grond lag te kermen van te pijn. Dit syntoom heb ik overigens sinds ik het mij kan herinneren
in groep 4 gekregen, maar het kan ook veel eerder zijn begonnen af later. Het is in ieder geval eerder begonnen dan mijn standaard nek klachten.

Wat nog handig is om te weten is dat ik platvoeten heb, gesloten knieën en ik ben 16 jaar, wordt bijna 17 geen idee of dat uit maakt.
Ook is het zo dat ik na het wintersporten vaak erg last heb van mijn knieën. En als hard van de berg af kom of dat ik flink beweeg (bijvoorbeeld bij hockey) dat ik het bovenin mijn nek hoort kloppen. Zoals een hart klopt.

Ik vind het ontzetten eng en heb echt gevoel dat ik jong dood ga. Ik maak mij ontzetten veel zorgen erover. Ik ga alleen niet meer naar de Fysio om de reden wat ik denet al zei. Dus ik was niet echt meer gemotiveerd en vergat het vaak. Mijn ouders nemen het ook niet al te serieus.

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
Alvast bedankt!

Re: Nek klachten

#2
Beste,

Wat vervelend dat je zo angstig bent geworden. Er kunnen honderd en één redenen zijn dat je af en toe last hebt van je nek. En het continu licht trekkend gevoel kan ook veel oorzaken hebben. Geef niet die ene "ruk" de schuld.

Je hard voelen kloppen in je nek kan ook, er lopen bloedvaten naar je hersenen toe die kun je goed voelen. Zeker wanneer je inspanning levert kun je, je hartslag tellen zonder ergens maar te voelen.

Belangrijk aspect bij nekklachten blijft houding. Gezien de maatschappij van tegenwoordig (smartphones, tablet, laptops) wordt de houding er over het algemeen niet beter op. Voornamelijk de nek krijgt het zwaar. Gezien jou leeftijd heb je ook een periode meegemaakt dat je in de groei bent geweest dit kan ook op alles invloed hebben.

Ik begrijp dat je niet naar de fysio terug wilt als je niet serieus wordt genomen. Maar misschien kun je naar een andere therapeut die gespecialiseerd is in nekklachten (craniofaciaal of orofaciaal therapeut) https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Succes ermee!