Re: piriformis syndroom

#31
Na 3 jaar met toenemende pijnklachten li been, bil en onderrug tot niet meer kunnen lopen, eindelijk doorverwezen naar neuroloog. Conclusie kanaalstenose en afglijdende wervel l4 l5.
2x stroombehandeling zonder resultaat.
Nu om de 14 dagen dryneedling diepe bilspieren om druk op zenuw weg te halen. Goed resultaat, alleen de behandeling is zeker niet pijnloos, altijd dag napijn! Is dat normaal? Dry needling is pijnloos wordt gezegd...... Mijn spieren vliegen alke kanten op bij aanprikken.

Re: piriformis syndroom

#32
Ik heb sinds begin 34 chronische pijn aan mijn rechterkant, ontstaan door piriformis syndroom. Het is goed om te beseffen dat die pijn kan komen door een te gestrechte piriformis (rechterkant meestal) en of een niet gestrechte piriformis(waarbij strechen wel helpt) die dan tegen de heupzenuw aan drukt. Tevens hebben de meeste mensen een left AIC right BC patern (zoek op postural restoration en piriformis). Dat houdt in dat je rechtsgeorienteerd bent met alles wat je doet. Om je piriformis te onlasten en waarschijnlijk ook nekklachten te verminderen dien je glutes te activeren en je heup neutraal te krijgen (Vaak naar voren gekanteld). (vooral je glute max rechts als je piriformis rechtszijdig hebt). Het duurt wel maanden van training als je het chronisch hebt zoals ik. Na 10 jaar klachten kan ik eindelijk zeggen dat ik minder pijn heb om dat ik geleerd heb om mijn houding te verbeteren, minder achter een computer te zitten, en tevens veel oefeningen te doen voor mijn billen (trampoline springen, glute bridges etc).

hoop dat het iemand helpt!
succes

Re: piriformis syndroom

#33
Zie mijn bericht van 29 januari en hierboven, ik zou een update geven, en maanden van oefeningen hebben me uitbetaald, ik kan inmiddels weer langduriger zitten, maar heb nog steeds pijn en de pri oefeningen vergen veel discipline elke dag (soort van revalidatie) voordat je wat merkt. Succes

Re: piriformis syndroom

#34
Bedankt voor je reactie!

Dit is helaas vaak het moraal van het verhaal. Doorzetten met de juiste oefeningen betaald zich uit, maar kost veel discipline en energie. En is zeker niet altijd een mooie rechte lijn van herstel. Tijdens het herstel zullen er zeker terugvallen zijn.
Eventueel is hier een goed oefenprogramma te vinden, waarvan al veel mensen positieve reacties hebben gegeven. https://www.hierhebikpijn.nl/oefeningen ... s-syndroom

Re: piriformis syndroom

#35
Ik heb een vraagje. Ik heb een jaar last van mijn billen, aan allebei de kanten. Fietsen lukt bijna niet en zitten op bepaalde stoelen is ook pijnlijk. Als ik op de plekken druk die pijn doen is het meer naar boven bij de billen, dus niet op het zitvlak. Ik heb best overgewicht. Wie kan me advies geven?
Fysio heeft niks geholpen.

Re: piriformis syndroom

#36
Inmiddels kan ik weer langdurig zitten en ben ik bijna volledig herstelt. Het vergt inderdaad veel discipline Let wel als je rechter piriformis syndroom hebt dat meestal rekken zinloos en stretchen zinloos is, aangezien je piriformis dan meestal al uitgerekt is. Wat hebt is om rechtszijdig clamshells te doen als je niet de kennis van pri beschikt. om definitief van je piriformis pijn af te komen is mijn advies om je rechter glute max weer te activeren (die doet meestal niets) alsmede je linker hamstring, innerthigh en linker glute med. Dat zorgt voor balans in je bekken waardoor je piriformis tot rust komt. Daarnaast had ik een lateral pelvic tilt waarbij ik mijn core nu aan het versterken ben ,wat ook ervoor zorgt dat mijn piriformis minder hoeft te doen :-) (zie PRI piriformis op youtube, mocht je meer interesse hebben)


succes allen:-)

Re: piriformis syndroom

#37
Kikki schreef:
12 aug 2021, 09:25
Ik heb een vraagje. Ik heb een jaar last van mijn billen, aan allebei de kanten. Fietsen lukt bijna niet en zitten op bepaalde stoelen is ook pijnlijk. Als ik op de plekken druk die pijn doen is het meer naar boven bij de billen, dus niet op het zitvlak. Ik heb best overgewicht. Wie kan me advies geven?
Fysio heeft niks geholpen.
Hoi Kikki, aangezien je reageert in het 'piriformis syndroom' topic ga ik ervan uit dat dit de werkdiagnose van de fysiotherapeut geweest is. Het zou mijn advies zijn om nogmaals de fysiotherapeut (of een andere voor een second opinion als dat je voorkeur geniet) te bezoeken en wellicht dat ze eens kunnen kijken naar de beweeglijkheid en het functioneren van je bekkengewricht en/of onderrug alsmede de heupen. Mogelijk dat dit reeds gedaan is, maar naar mijn mening is het waarschijnlijk de beste optie om nogmaals (fysiotherapeutische) hulp te zoeken. Als alternatief kun je ook via deze link de fysiocheck doen en kijken of er wellicht nog andere mogelijke oorzaken opkomen als reden van jouw klachten: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start
Succes!

Mvg

Re: piriformis syndroom

#38
Hoi!

In juni ben ik op m'n werk door m'n rug gegaan. Geen duidelijke aanleiding. Gevolg was lage rugpijn met uitstraling naar de voet. In het begin had ik een doof gevoel in m'n voet en veel krampen in m'n been. Dit is inmiddels over gelukkig. De behandeling werd ingezet als zijnde zenuwpijn. Symptomen van een hernia, maar doordat er geen mri gemaakt is niet geheel te bevestigen. Daarbij waren de testen bij de huisarts ook niet allemaal positief betreft specifiek voor een hernia.

Na zo'n 3 maanden fysio en veel oefeningen is de rugpijn en uitstralingspijn zo goed als weg. Wel heb ik nog veel pijn aan m'n bilspier. Deze pijn is met name aanwezig bij het zitten, fietsen, autorijden en draaibewegingen. Ik doe m'n oefeningen en het rekken 3x per dag. Als ik gewoon in beweging ben en niet ga zitten of draai, gaat het goed. Als de pijn die dag eenmaal aanwezig is (bv door zitten), dan is het wel de rest vd dag aanwezig.

Warmte lijkt de pijn te verergeren (bij m'n rugpijn helpt dit, maar het branderige gevoel in m'n bil neemt door de elektrische deken juist toe). Naproxen helpt ook niet tegen de pijn..

Het zitten probeer ik zoveel als mogelijk te vermijden, maar kan niet altijd. Hoe kan ik het beste zitten met zo min mogelijk pijn?
En wat kan nog helpen als pijnvermindering?

Groetjes Joanne

Re: piriformis syndroom

#39
Hoi Joanne,

Wat een vervelende klachten nog. Vooral het zitten. Hoe gaat zitten op een kussen? Je hebt van die speciale zitkussens (soort zwemband) dit kun je ook nog proberen.
Wat voor oefeningen heb je nog? Heb je ook oefeningen om je bilspieren te versterken? Gaan deze goed?

Als naproxen niet werkt kun je weinig aan de pijn doen. Hooguit de dosis verhogen als dat nog kan. Sommige oefeningen kunnen verlichting geven of eventueel massage met een (tennis) bal kan pijnverlichting geven.

Hopelijk heb je hier iets aan.

Succes