"Roeierspols"

#1
Sinds enkele dagen heb ik pijn aan het gebied net boven mijn rechterpols naar mijn elleboog toe, als ook een zwelling op zo'n 4cm afstand van mijn pols. Ik heb geen idee hoe het is ontstaan, het leek er opens te zijn. Ook weet ik niet zeker wat de benaming voor deze pijn is, maar na wat rondzoeken op het internet kwam ik bij uw website terecht over de 'roeierspols' en qua beschrijving van de symptomen komt het wel erg overeen met wat ik heb/voel.
Ik doe aan roeien en zit momenteel in een selectieperiode. Vanavond onder andere een ergometer test. Mijn vraag is of ik deze test wel kan doen en of ik iemand moet laten kijken naar mijn pols? Graag hoor ik van u!

Re: "Roeierspols"

#2
Beste Donderdeldoekje,

Hoe is je test gegaan? Zoals je kan lezen op https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening/44/roeierspols is het een overbelasting blessure. Door de overbelasting kun je een ontsteking van de pees of slijmbeurs krijgen in deze regio. De beste oplossing is minder gaan roeien. Eventueel een brace kan ook verlichting geven, daarnaast kun je de huisarts laten kijken deze kan dan eventueel ontstekingsremmers voorschrijven of een injectie plaatsen. Als dit het geval is houdt nog wel de rust in acht, laat de pezen herstellen! Om problemen in de toekomst te voorkomen kun je de onderarm spieren specifiek trainen vraag je trainer hierna of eventueel de fysiotherapeut.

Succes!