Re: Binnenste knieband

#12
Goedemiddag,
Ik heb vorig jaar november tijdens een voetbal wedstrijd een val gemaakt waarbij mijn knie naar binnen draaide en mijn voet naar buiten (een soort ski val). Het is nu inmiddels dus al 8 maanden geleden. Ik kan weer veel dingen doen zoals hardlopen en benen trainen. Het vervelende is dat ik nog steeds niet kan schieten met voetballen, dit is natuurlijk niet handig. Ik heb al meerder fysio behandelingen gehad en zelfs een mri scan, nergens is iets geks te vinden. Wat kan ik doen om weer lekker te gaan voetballen?

Mvg Joni

Re: Binnenste knieband

#13
Hoi Joni,

Wat vervelend dat het schieten nog steeds niet lukt. Wanneer is de MRI-scan gemaakt? Is er 8 maanden geleden een diagnose gesteld? En wat vind de fysiotherapeut van de status van jou binnenste knieband?
Vindt jou fysiotherapeut dat er teveel speling op de binnenste knieband zit? Of is het vooral pijn?

Re: Binnenste knieband

#14
De scan is gemaakt op 30juni, de fysio gaf aan dat er wel iets meer speling op zat maar niets om me zorgen over te maken. Het is voornamelijk pijn en het apparte er aan is dat ik niet precies kan aanwijzen waar (binnenkant van de knie) het precies in de knie zit. Ik moet nu 4 augustus terug naar het ziekenhuis, er wordt dan iets gedaan met naalden omdat ze denken dat er een zenuw bekneld zit. Hoop dat dit werkt.

Re: Binnenste knieband

#15
Hoi Joni,

Is er 8 maanden geleden ook naar jou binnenste knieband gekeken? Speling op je knieband gaat namelijk niet verbeteren en zal klachten blijven geven. Wanneer er echt speling is ontstaan moet dit in de eerste week na het ongeluk/ blessure direct goed behandeld worden.

Het is dus handig en noodzakelijk om te weten wat de status van jou speling is op jou binnenste knieband. Hopelijk valt het mee met de speling en ligt het inderdaad aan een beknelde zenuw of nog aan iets anders.

Succes!