binnenste knieband verrekt toch gevoetbald wat nu?

#1
ik heb 8 weken terug mijn knieband verrekt tijdens voetbal. Ben naar de huisarts geweest en die zei dat ik minimaal 2 weken rust moest houden. Dat heb ik gedaan maar na die 2 weken dacht ik ik kan al wel weer voetballen. Ik had wel pijn tijdens het voetballen (ook met een knieband om) maar toch ging ik door en ik heb dus alsnog 4 weken getraind en wedstrijden gespeeld. Tijdens het voetballen merkte ik wel dat ik de bal niet hard kan schieten, ik hoefde dan ook maar 1 keer uit te glijden of ik had weer veel pijn aan mijn knie. Nu is het dan winterstop maar toch blijf ik last van mijn knie hebben. Ik kan mijn voet niet ver naar mij toe buigen, terwijl dit met mijn andere been (waar ik geen last van mijn knie heb wel gaat).

ik heb eigenlijk geen idee wat ik moet doen om weer zonder pijn te kunnen voetballen. Ik heb nu nog wel 2 weken rust (winterstop), zou het dan al beter zijn? Weet iemand wat het beste/verstandigste is om te doen? Ik ben 16 trouwens als dat er toe doet.

Mvg,
Merel

Re: binnenste knieband verrekt toch gevoetbald wat nu?

#2
Beste Merel,

Wat vervelend van jou knie, en jou keuze is heel begrijpelijk maar minder verstandig geweest.

Een binnenste knieband probleem is echt een groot probleem voor de knie. Het is de vraag of de band verrekt is geweest of ook echt beschadigd is geweest. Een huisarts kan dit meestal moeilijk onderzoeken, omdat een huisarts deze blessure weinig ziet. Probeer een sportfysiotherapeut om raad te vragen, deze kan jou hier goed en duidelijk advies in geven.

Maar 2 weken rust bij knieband problemen is echt te weinig. En rust wil hierin zeggen, rust met voetbal. Als een band alleen geïrriteerd is kan best snel gestart worden met het trainen van de knie. Maar als de band echt opgerekt is en er wat speling ontstaat, is zelfs een brace noodzakelijk voor de rust in de knie. Deze brace dien je dan 6 weken om te houden. Vaak zegt het ontstaan van de blessure wel iets over de ernst.
Hoe is de blessure ontstaan bij jou?

Wat ik zal adviseren is ga nu het winterstop is naar een sportfysiotherapeut en laat je goed begeleiden. Dan heb je grote kans dat je na de winterstop pijnvrij kan voetballen. (als de blessure dus niet te groot is)

Succes!

Re: binnenste knieband verrekt toch gevoetbald wat nu?

#3
Dankuwel voor uw reactie en advies. Ik heb mijn blessure gekregen tijdens een wedstrijd. Ik wou tegelijk met iemand tegen een bal aan schieten maar de andere persoon zette veel meer kracht waardoor ik mijn knieband dus verrekte. Gelijk daarna kwam de fysio van de club erbij. Die heeft mijn knie gekoelt en in drukverband gelegd. In het linkje hieronder vind u de knieband die ik om heb met voetbal.
Afbeelding


Mvg
Merel