pijn in bil

#1
Goedendag, ik heb sinds een half jaar pijn in mijn linkerbil in het midden. De pijn doet zich voor bij elke stap, en het voelt alsof iemand met een mes in mijn bil steekt. Omdraaien in bed is ook pijnlijk, en smorgens bij het opstaan heb ik aan de voorkant ter hoogte van het bovenste deel van mijn bovenbenen en in de onderkant van mijn billen een krampachtige pijn vooral als ik mijn armen in de hoogte strek en mij langmaak.
De pijn is ontstaan bij het uitoefenen van een beweging bij pilates. mijn li. enkel moest eigenlijk met de linkerhand, naar achteren en omhoog getrokken worden om de bovenbeenspieren aan de voorkant te rekken. ik pakte echter mijn li. enkel met mijn rechterhand beet, en trok hem achterwaarts en zijwaarts naar rechts omhoog, waarbij ik mijn evenwicht niet kon bewaren, en in mijn heupgewricht hing met mijn volle 80 kilo. Ik hoorde/voelde een doffe knak, en een heftige pijn, die een paar dagen heftig was, en later als het ware opzij naar mijn bil verplaatste. waar het nu heel veel last geeft zoals boven beschreven.
Ik ben ten einde raad hoe ik hiermee om moet gaan, en hoe verder. Kunt u mijn raad en advies geven? Bijvoorbaat bedankt, Lemmy.

Re: pijn in bil

#2
Beste Iemmy,

Wat vervelend van jou klachten. Heb je de check gedaan? Komen jou klachten overeen met https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... s-syndroom
Ook kan de hamstringaanhechting voor problemen in de bil zorgen. Pijn aan de voorkant van je bovenbeen kan vanuit je lies komen.
Ben je al bij een arts of fysiotherapeut geweest die jou heup/ bil regio heeft onderzocht?

Kun je alle bewegingen maken met je heup, buigen, strekken en draaien? Al je, je linker knie naar de rechter schouder trekt en dan je linker voet naar buiten (links) draait, worden de klachten dan erger? Hiermee kun je kijken of het probleem in het heupgewricht zelf zit. Als dit best goed gaat, zal het eerder een probleem van spieren zijn.

Succes!