Last van zijkant schouder.

#1
Hallo,

Ik heb last van mijn rechter zijkant schouder. Het voelt nu dof aan, vooral het stuk van de zijkant schouder naar mijn arm.

Ik kreeg last van mijn schouder tijdens het trainen (fitness) door waarschijnlijk overbelasting? De dagen erna voelde het niet pijnlijk en kon ik mijn arm gewoon goed naar boven en de zijkant bewegen. Toen heb ik nog 1.5 week door getraind. Dit kon gewoon goed, alleen een aantal keer voelde ik iets trekken/knappen en toen ben ik maar gestopt met trainen. Nu heb ik 3 weken niets gedaan, maar het gevoel blijft hetzelfde, nog steeds dof.

Waar zou ik last van kunnen hebben. Een gescheurde pees?

Moet ik nog langer rusten of moet ik iets anders gaan doen?

Gr,
Rob

Re: Last van zijkant schouder.

#2
Beste Rob,

Kun je aangeven bij welke oefeningen je last hebt? Of dat je iets voelde knoepen?
Als je, je arm alle kanten op kan bewegen (ook al doet het pijn) is er geen pees gescheurd. Er kan wel een verrekking of impingement probleem onder zitten. Wat ik zal adviseren is toch even naar een fysiotherapeut om de schouder na te laten kijken na 3 weken. Deze kan vaak met simpele tips, oefeningen, behandelingen jou weer van je klachten af helpen. En de klachten voorkomen in de toekomst.

Succes!

Re: Last van zijkant schouder.

#4
Hoi Rob,

Gezien de oefeningen waarbij je de last hebt, zal ik snel denken aan je biceps. Zeker omdat de barbell curl klachten geeft, andere schouderspieren zijn hierin veel minder actief.
Uiteindelijk moet je zelf de oefeningen doen natuurlijk, maar het is wel handig als je zeker weet wat voor jou de juiste oefeningen zijn en wat niet.

Succes!