Re: Ziekte van Dupuytren

#24
Gister ben ik naar de plastische chirurg geweest nadat er al 13 weken een bultje in mijn rechter hand zit bij de ringvinger en de middelvinger. Inmiddels is ook bij de linker ringvinger zo’n verdikking te zien.
De had therapeut waar ik liep ivm spalk therapie voor mijn pols zei dat het geen dupuyten was maar een Triggerfinger.ook de huisarts dacht hier aan (of heeft dit gewoon overgenomen)
De plastische chirurg voelde gister en vertelde me dat het dupuyten is, aan beid handen. Met rechts in de ringvinger ook wel een Triggerfinger.

Na veel informatie opgezocht te hebben (omdat de handtherapeut heel verbaasd reageerde toen ik vertelde dat het toch dupuyten is) heb ik toch nog de vraag of het normaal is dat je rondom en op de plekken waar de verdikking zit pijn hebt. Niet constant... maar vaak als ik iets gedaan heb.

Rechts zijn de bultjes/ beginnende strengen duidelijker zichtbaar maar bij links voel ik het minstens net zo vaak als bij rechts.

Alvast bedankt voor jullie antwoorden

Re: Ziekte van Dupuytren

#25
Hoi Mirjam,

De verdikkingen zelf zijn over het algemeen niet pijnlijk. Echter kunnen de strengen en knobbeltjes na het gebruik van de hand wel pijnklachten veroorzaken. Dit komt mogelijk omdat je al een kleine bewegingsbeperking hebt door de verdikkingen. Je bent gewend om je vingers/hand verder te bewegen, maar de verdikkingen laten niet meer de volledige beweging toe. Hierdoor trekt je hand aan weefsel dat niet meer mee kan geven waardoor een lichte overbelasting/irritatie kan ontstaan.
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... -dupuytren

Mogelijk dat de triggerfinger ook deels meespeelt in dit verhaal. Die geeft namelijk ook klachten nadat je iets met je handen gedaan hebt.

Re: Ziekte van Dupuytren

#30
Een vraagje
Afgelopen vrijdag heb ik injecties in m'n hand gehad m'n de plekjes zijn blauw
Wanneer kan ik m'n hand weer goed gebruiken lukt nog niet morgen verband er af
Overigens viel de pijn mee alleen trekken die plekjes nu waar geprikt is is dat normaal
Thea