Re: Heup pijnen na knie blessure

#21
Beste Jarno,

Wat vervelend dat het niet opschiet, maar misschien moet je iets wat langer de kans geven. Elke keer bij 1 of 2 weken als iets niet werkt zoek je iets anders. Als klachten er al 2 maanden zitten is het niet met 1 of 2 behandelingen weg. En ook niet na 2 of 3 keer wandelen of fietsen.

Dat de check niet altijd de zelfde uitkomst geeft komt door jou antwoorden. De check geeft altijd dezelfde uitkomst bij dezelfde antwoorden. Als er niks medisch onderligt, zal ik adviseren 6-12 weken een revalidatieprogramma te volgen 3a4x per week. En na die periode pas evalueren. Dat klachten erger worden als je ze in het begin gaat triggeren is niet gek.

Succes!

Re: Heup pijnen na knie blessure

#22
Beste Fysio.

Wat bedoeld u met revalidatie programma. waar kan ik dat volgen?

en het is jammer dat mijn fysio therapeut steeds verkeerde dingen doet waardoor mijn klachten meer toenemen en niet verminderen. ik denk dat er meer aan de hand is dan iedereen denkt.
dat er een heel probleem is in het bewegingsapparaat en zwakheid /slijtage van knie en heup dit verergerd. ik denk namelijk dat er ook iets mis is met mijn knie en mijn heup tegelijk aan het linkerbeen. vannacht werd ik wakker van de pijn in mijn linkerknie. ik kan nog geen 10 minuten fietsen en lopen zonder last te krijgen???

ook auto rijden gaat niet .als ik op het koppelingspedaal duw dan voel ik het in heel mijn been.
als ik nu op onderkant van de linker knieschijf druk dan doet dit veel pijn. de MRI van 6 jaar geleden toont gaaf kraakbeen bekleding aan van heel de knie maar er komen nu hele harde krakken uit de knieschijf als ik beweeg.

ook vreemd dat het kraakbeen in de rechterknie ineens allemaal weg is op 6 jaar tijd? graad 4 ..ik denk namelijk dat het links ook zo is!

Re: Heup pijnen na knie blessure

#23
Beste Jarno,

Dit kun je bij een fysiopraktijk volgen. Waarom denk je dat jou fysiotherapeut de verkeerde dingen doet, ik mag aannemen dat hij er voor gestudeerd heeft. Als je het niet met hem/ haar eens bent moet je stoppen. Waarom doe je er zelf niet zoveel aan als je denkt dat het in je bewegingsapparaat zit? Ik heb het ook al aantal keer gezegd, ga trainen. Ga sporten, ga bewegen, ga je rug, benen, buik en heupen sterker maken.

Als je zelf denkt dat er meer achter zit, moet je misschien eerst naar de huisarts. Hier op het forum kunnen wij jou ook niet verder helpen.

Jij bent degene die jou klachten het beste kent, dus hopelijk ga je er zelf mee aan de slag. Of eerst via de huisarts om jou de zekerheid te geven dat er niks ernstigs is. Maar tegenwoordig doet de specialisten steeds minder onderzoeken voor het onderzoek. Wat de uitkomst van een eventuele scan ook is t.a.v. de maat van artrose, het veranderd niks aan het te volgen beleid. Ga trainen!

Succes

Re: Heup pijnen na knie blessure

#24
Beste Fysio,

Mijn klachten werden alleen maar erger toen mijn therapeut me vast gebonden had vorige week en aan mijn been begon te trekken.
als de klachten verergeren mag ik aannemen dat de behandeling niet goed is. want je gaat toch naar fysio therapie om klachten te verminderen?

En ik doe er zelf namelijk wel veel aan maar wat u misschien nog niet wist. ik ben sporter. ik heb een fitnes verleden van 20 jaar.

ik ben lid van een sportschool,


ik ben vanochtend bij de huisarts terug geweest en die denkt nu aan artrose ook in de linker knie en mijn heup omdat ik in mijn rechterknie ook slijtage van de knieschijf heb graad 4

opmerkelijk is wel toen ik aangaf dat er vorig jaar december heup foto´s zijn gemaakt waarin het verslag stond dat er geen artrose te zien was ,en ook 6 jaar geleden in de linkerknie gave kraakbeen bekleding in het verslag stond volgens de huisarts een verslag niet betrouwbaar kon zijn?????


dan vraag ik mij ook gelijk af hoe betrouwbaar het MRI verslag is van mijn rechterknie waarin staat slijtage van de knieschijf graad 4 ???

mijn linkerknie schijf kraak nu meer dan de rechter. en met rechts kan ik gewoon trappen lopen zonder pijn..


de huisarts gaf ook aan door jou sportverleden heb je waarschijnlijk slijtage in je benen maar ik heb mijn benen eigenlijk nooit getraind. ik deed wel altijd elke dag fietsen op mijn gewone fiets door de stad. dit doe ik nu nog elke dag maar heb mijn benen eigenlijk nooit zwaar belast met gewichten. of je moet door normaal fietsen en wandelen slijtage krijgen?

toen begon hij over je zal wel hard gelopen hebben dan.

ook dit heb ik niet echt gedaan .ik heb wel eens een periode gehad dat ik ging hardlopen op de loopband maar ik kreeg toen na anderhalve maand al een shin splint,

ik heb eens 2 jaar gevoetbald. ik kreeg na 1 maand al een achillespees ontsteking. en na een half jaar een jumpersknie. daarna heb ik niet echt goed meer kunnen voetballen en ben gestopt.


fitness gaat nu ook niet meer. ik kreeg eerst schouderklachten .al 10 jaar geleden van het bankdrukken. toen veel spuiten cortisone gehad links in het ac gewricht. veel pijn ook en er waren periodes waarin ik helemaal geen last meer had en gewoon door kon blijven trainen. echter keerde het op een gegeven moment wel weer terug. na onderzoeken bleek het gewricht vol met hobbels en bobbels te zitten opgevreten van de cortisone en ermee door blijven trainen.


daarna kreeg ik last van mijn linker elleboog tijdes de fitness met cabelcross voor de borst. hiermee naar de fysio geweest. die dacht aan irritatie van het buitenste gewricht door duwende bewegingen want trekkende beweging ging nog wel enigsinds.


daarna echo ziekenhuis laten maken. die zagen niet zoveel maar gaven het op als een tenniselleboog. als ik nu 3 jaar laten duwende bewegingen maak of steun op mijn elleboog dan schiet het er weer gelijk in. dit is dus nooit meer over gegaan .ik heb hiermee ook eens een jaar lang mee gerust. de pijn ging wel volledig weg maar 1 verkeerde beweging en het was weer terug . dit is ook de reden dat ik amper fitness nog kan doen. ik train heel weinig nog en kan eigenlijk alleen nog maar een beetje rug trainen .triceps gaat ook niet meer maar biceps weer wel, en ondertussen weet niemand nog wat ik heb. ik ben al bij de reumatoloog geweest en het is geen reuma. hij denkt ook klachten door sportverleden. moet ik dan nog gaan trainen naar de sportschool? mijn huisarts raad het mij af..

het is ook wel opmerkelijk dat mijn lichaam heel blessure gevoelig is met name de pezen en gewrichten .aan mijn spieren heb ik nooit iets gehad.

ik heb nu ook geen werk en zit elke dag thuis en veel achter de pc op een bureau stoel. soms wel de hele dag ,het is dus voornamelijk zitten .misschien moet ik meer bewegen maar ik krijg daar vaak veel last van .ik weet wel dat ik na een jaar rusten weer voor het eerst naar fitness ging heel mijn bovenlijf pijn ging doen .,ik heb een week bijna ervan niet kunnen slapen terwijl ik eigenlijk maar heel kort getraind had en met zeer weinig gewicht en het op dat moment niet voelde maar pas 2 uur erna.

en na 4 weken kon ik pas weer een beetje fitness doen zonder erna pijn te krijgen. wel beperkt trainen natuurlijk want 1 keer een duwbeweging gemaakt met linker elleboog en het schoot er gelijk weer in en kon toen gelijk ook niks meer. toen heb ik weer een maand rust moeten nemen.

ik klink een beetje als een wrak dus hopelijk heeft u er nu een iets duidelijker beeld van?

Re: Heup pijnen na knie blessure

#25
Beste Jarno,

De een is blessure gevoeliger dan de ander. Vanuit wetenschap is bewezen dat mensen die marathons rennen niet meer of zelfs minder vaak slijtage hebben in de knieën. Dus nee je mag dit niet koppelen aan je sportverleden. En al kun je het eraan koppelen, je moet er nu mee dealen.

Zoals uit je verhaal duidelijk wordt, je hebt altijd overal last van. Leer hier mee leven, ga niet bij de pakken neer zitten en doe wat goed voelt. En accepteer dit. Niemand kan er wat aan doen, zeker niet als het allemaal artrose is. Maak je lichaam zo sterk mogelijk, door dit op een verantwoorde manier te doen. Het wil niet zeggen dat je een sporter bent en een fitnessverleden dat je verantwoord kan sporten.

Ga er mee aan de slag, ga bewegen wat goed voelt. Er is nog niemand beter geworden van de hele dag op een stoel achter de PC zitten. Dit verergert juist bijna alle klachten. Ga eventueel naar een psycholoog om jou te leren omgaan met deze klachten en weer vertrouwen krijgen in je lichaam. Je bent er teveel mee bezig, alles draait op dit moment om jou pijn in je lichaam/ bewegingsapparaat/ gewrichten. Maar er is meer in het leven, en ja met pijn is het vervelend, maar als je blijkbaar niet van de pijn kan afkomen moet je het accepteren.

Ik sluit dit bericht, want wij kunnen je niet verder helpen op dit forum. Jij hebt andere hulp nodig.
Hopelijk gaat het snel de goede kant op.

succes!