Re: rectus femoris tendinopathie

#2
Beste Lov,

het klopt dat de rectus femoris een spier is die bij hordelopen veelal (te) zwaar belast wordt, mijn eerste advies is; zorg altijd voor een goede warming up (inclusief rekoefeningen) en cooling down. Dan is het nog altijd mogelijk dat bepaalde spieren overbelast raken, maar met een goede voorbereiding ben je preventief veel klachten voor.
Om de klachten op dit moment het meest effectief aan te pakken is het inderdaad verstandig om gedoseerd te belasten, dus waar mogelijk de sportbelasting tijdelijk wat te minderen. Het is ook raadzaam om met dergelijke klachten een fysiotherapeut te benaderen, deze zal met jou het gehele revalidatietraject uitstippelen en inspelen op de klachten middels bv. taping, massage, fricties en uiteraard het opstellen van rekoefeningen. Een overzicht van fysiotherapeuten bij jou in de buurt kun je hier terug vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken
Succes met je herstel!

Met vriendelijke groet

Re: rectus femoris tendinopathie

#4
Beste Lov,

Aan jou zitbeenknobbel zitten jou hamstrings vast. Het kan zijn dat je een een peesoverbelasting van de hamstring hebt. En dat je dit voelt aan je zitbeenknobbel. Als dit het geval is kan dit zeker te maken hebben met jou klachten. De rectus femoris en de hamstring moeten goed samenwerken om tot een juiste beweging te kunnen komen. Wanneer de hamstring niet volledig zijn werk kan doen door pijn of overbelasting. Gaat de rectus femoris harder werken, deze wordt dan minder "geremd" door de hamstring.

Laat een (sport)fysiotherapeut de klachten bekijken en benoem ook deze klachten van jou zitbeenknobbel. Het doel is om de hamstring en rectus femoris weer optimaal te laten samenwerken.

Succes!
cron