aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#1
Goedendag, ik zit met een vervelend fenomeen waardoor ik niet meer durf te wandelen, en ook niet durf te gaan slapen/liggen.
Sinds 10 dagen heb ik hevige krampen in beide hamstrings en kuiten tegelijk, je gaat door het plafond van de pijn.
Ik heb tabletten gekregen, dat is Kinine, een naar middel, maar het doet niets. Verder is er weinig tot niets aan medicatie tegen dit.
ben als de dood dat het een vaatprobleem is, of een spierziekte.
Ik heb de hele dag en avond eerst een soort spiertrillingen in beide benen en 1 arm, en dan voel je het aankomen en sta je als een speer naast het bed.

Nou moet ik vertellen, dat ik de week voorafgaand aan de klachten dagenlang hele rare bewegingen heb gemaakt met beide benen.

Ik omschrijf het als een ''veeg beweging'' van voor naar achter met beide benen, ik moest een soort paden aanleggen op een tuin, en dat moest in model gemaakt worden met mijn voeten zeg maar.
Echt heel lang en vaak.
Zou dat zulke klachten/blessures kunnen geven? Ik ben bij de dokter geweest, hij gaf de pillen en deed bloedonderzoek wat niets uitwees.

Alvast bedankt

Re: aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#2
Hoi Carl,

Wat vervelend dat je deze klachten hebt. Ze zouden inderdaad veroorzaakt kunnen zijn door de langdurige inspanning en de "veeg beweging" die je daarbij maakte. Omdat deze beweging anders is dan dat je normaal van je benen vraagt, ontstaat er een overbelasting in je spieren en kan je hier wat heftiger op reageren. Echter verwacht je de krampen de dagen na de overbelasting en niet pas een week later. Ook dat je al 10 dagen last hebt van deze krampen, is inderdaad niet wat je zou verwachten. Worden de klachten inmiddels wel minder? Of blijven ze hetzelfde of verergeren ze?

Voor spierkramp gelden algemene adviezen:
  • Drink genoeg (1,5 tot 2 liter per dag).
  • Drink minder of geen alcohol.
  • Probeer een tijdje minder vaak en minder hard te sporten.
Dat laatste punt betekent niet dat je niets moet doen. Dus het is wel aan te raden in beweging te blijven. Wandelen is dus wel aan te raden.

Je kunt eventueel ook rekoefeningen doen voordat je naar bed gaat (hamstrings en kuiten). En sommige mensen hebben baat bij een warm bad.

Ik vermoed dat de Kinine tabletten slechts in een kuur van een aantal dagen gegeven zijn? Dan zou ik de huisarts op de hoogte houden van of dit iets met je klachten doet. Als de klachten niet verminderen, dan zou de huisarts je door kunnen verwijzen naar een specialist voor verder onderzoek.

Re: aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#3
Excuses voor de late reactie, de krampen worden erger , ik heb inmiddels meerdere soorten medicatie gebruikt, tot nu toe zonder succes.
Ik moet erbij vertellen dat ik uitgebreide wervelkolomproblematiek heb, met ernstige arthrose in alle gewrichten, met haakvorming en zenuwbeklemming op nagenoeg alle lumbale, cervikale en thoracale niveau;s.
Ik weet niet waar ik het zoeken moet door pijn en stijfheid, de krampen , ik weet het zelf ook niet meer, mijn benen worden erg dun en ik heb geen spierkracht meer in de benen.
Meerdere Kenacort injecties gehad afgelopen weken, beide knieen, schouder en 1 pols.
Maar de krampen, dat zorgt ervoor dat je niet meer durft te gaan liggen.

Re: aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#4
Beste Carl,

vervelend om te horen dat de klachten niet afnemen, maar juist verergeren. Zoals eerder gesteld is het wellicht een verstandig idee dat de huisarts een doorverwijzing maakt naar een specialist. Zeker aangezien de klachten niet verminderen met de reeds voorgeschreven medicijnen en ook de bestaande problematiek in de wervelkolom inn het achterhoofd. Succes en laat ons vooral weten hoe dit vordert.

Mvg

Re: aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#5
Ja, ik heb de huisarts meerdere malen gevraagd me door te sturen naar de specialist, maar hij doet het niet.
Ik zit helemaal klem, en een andere huisarts nemen is geen optie, ze hebben allemaal een patientenstop hier.

De afgelopen dagen wordt ik ''gedwongen'' tot bedrust door de pijn, met de dag worden mijn gewrichten pijnlijker en stijver, veel gekraak bij iedere beweging, ook bij zijwaartse bewegingen in rust.

Heb Fentanyl voor doorbraakpijn, maar doet niets, ik ben er helemaal naar van, de krampen en de pijn.
Nu wil ik op eigen kosten zo snel mogelijk een MRI van de beide knieen, ik kan er niet meer op staan van de pijn.
Ik moet uitwijken naar een privekliniek voor de MRI's aangezien ik geen verwijzing heb, 700 euro per knie.
Er is iets opgetreden vrij acuut , de wreven van mijn voeten, de ellebogen, alles lijkt in brand te staan.
Mijn creatinine gehalte in het bloed is gehalveerd in een paar weken tijd, dat het enige wat uit het bloedonderzoek kwam, mijn familie lijdt aan 1 tak allemaal aan ernstige arthrose en reumatische aandoeningen, ik heb de pech dat ik geen bondgenoot aan mijn huisarts (meer) heb

Alvast bedankt

Re: aanhoudende krampen en pijn hamstrings en kuiten

#6
Goedemorgen, ik ervaar sinds afgelopen dinsdag ernstige pijn in mijn hamstring (rechterbeen). Ik heb polyartrose, jicht en syndroom van Tietze (allen reuma gerelateerd) . Ik heb niet gesport maar de maandag voor de klachten zat ik nogal gespannen op een stoel bij de pedicure. Ook het afstappen ging niet helemaal lekker dus ik denk dat ik daar de blessure heb opgelopen. Ik slik tramadol tegen de pijn sinds donderdag en gisterenavond was de pijn weg. Maar vanmorgen bij het opstaan was het er weer.