Re: gescheurde pees in de schouder

#21
Op 2 juni 2021 ben ik (42jr woon in spanje)aan mn linker schouder geopereerd ivm gescheurde pees. Nav een scan werd besloten te opereren en de pees te herstellen dmv een klein schroefje/botankertje. Tijdens de kijkoperatie bleek de schade groter en zijn er uiteindelijk 4 ankertjes geplaatst. De eerste 6 weken dag en nacht met een sling om en een grote hoeveelheid aan pillen, tot 7 per dag.
Nu is sinds 2 weken de sling af maar de pijn is nog altijd verschrikkelijk en vooral snachts. Gewoon een nacht doorslapen is niet te doen. Afgelopen nacht voor t eerst 3 uur aan 1 stuk kunnen slapen doordat ik een langwerpig kussen van onder mn oksel tot over mn borstkast had gelegd. Vorige week met fysio begonnen en tot nu toe bestaat dat uit 20 minuten met elektronen plaatjes op mn schouder en daarna een korte behandeling met infrarood. Rechtop zitten is nog altijd het pijnlijkst. Ik wil graag weer werken maar heb geen idee hoe lang dit gaat duren. Krijg hier geen duidelijk antwoord op behalve dat ze elke keer zeggen ‘ nog 2-3 weken’ . Ik had gehoopt dat de pijn nu minder zou zijn, maar zelfs bij het niks doen voel ik het de hele tijd. Ik vraag me af of de fysio op deze manier gaat helpen en of dit een gebruikelijke behandeling is. Merk dat mn omgeving er ook ‘ moe’ van wordt. Ik die zin dat zolang ik een sling droeg men ziet dat je iets hebt, maar zonder die sling lijkt is het niet zichtbaar. Ik probeer af en toe achter mn laptop te kruipen maar geef t al snel op zodra mn schouder begint te prikken en de pijn toeneemt. Weet iemand wat de behandelingsmethode is en wanneer je ongeveer weer je arm echt kunt bewegen zonder pijn? Ik kom nu niet verder dan bijna recht vooruit steken en een beetje opzij.

Re: gescheurde pees in de schouder

#22
Hoi Bas,

wat vervelend om te horen. Om antwoord te geven op je vraag denk ik zelf dat het om een TENS-behandeling gaat. TENS staat voor Transcutane Electro Neuro Stimulatie en gaat uit van zwakke stroomstootjes om de zenuwen die de pijn geleiden. Meer informatie over deze behandeling kun je hier vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/behandelmethoden/tens
Over hoe lang het gaat duren voor je je arm weer zonder pijn kunt bewegen is heel lastig te zeggen, dat hangt er ook echt vanaf of en hoe de behandeling aan slaat. Blijf hierover goed in contact met je fysio, ook om de alternatieven open te houden. Succes!

Mvg