Re: pijn in de ribben

#3
Hallo

Ik (55) ben 1.5 week geleden op straat voorover gevallen
(Zat een gat in de weg )
Ik heb enorm pijn in de ribben en voet verzwikt (dikke bobbel op enkel)
Ik was lopend dus moest na steeds even stoppen (pijn) zeker nog 15 min naar huis lopen
Nu gaat het met de voet eenheel stuk beter
Maar mijn ribben lijken wel steeds meer pijn te doen!
Ik kan met slapen eigenlijk alleen maar op mijn rug liggen
ik heb nog steeds geen pijnstillers genomen want daar houd ik niet van.
Ik doe er overdag een soort zwachtel omheen binden ( niet te strak maar ook niet losjes ) dat geeft mij wat steun en voelt prettiger , nu is mijn vraag ... doe ik daar goed aan ?

Groeten , Monica

Re: pijn in de ribben

#4
Beste Monica,

Ja daar doe je goed aan :) Het is heel goed dat je dat zelf doet. Na zo'n val kunnen je ribben gekneusd of gebroken zijn. Dit klinkt vrij heftig, maar voor beide geldt hetzelfde protocol. Rust en zwachtelen of tapen.

https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... broken-rib

Hopen dat je geen verkoudheid krijgt, dan wordt het helemaal vervelend. Maar pijnstillers mag wel, maar als de pijn te dragen is zal ik het zonder proberen.

Succes!

Re: pijn in de ribben

#5
ik ben gevallen op mijn rechterkant nu ben ik bij de dokter geweest en zegt dat ik gekneusde rib hebt. vreselijk veel pijn . ging wat vooruit maar sinds gisteren heel erg met lopen en op bed liggen gaat haast niet wat moet ik doen slik paracetamol
.

Re: pijn in de ribben

#7
Hoi ik ben in januari bijna 3 meter hoog van n trap gevallen...gelukkig niks gebroken. Flink gat in t hoofd,geheugenverlies en linkerkant bont en blauw. Het is nu 11 weken verder en blijf pijn aan n rib rondom houden...lijkt wel of de rib van voor en achter beetje krom is...voelt voor en achter als n bult. Men had toen wel n foto gemaakt om te kijken omdat ik heel erg pijn had...niks gebroken en de pijn van toen is veel minder, allen Nu 11 weken later is er toch nog steeds pijn bij n rib rondom. Wat kan dit zijn?

Re: pijn in de ribben

#8
Hoi anita,

Dat klinkt niet goed, zo'n val. Poeh hopelijk gaat het beter met je hoofd.
Het kan zijn dat een de rib geblokkeerd is. Dat wil zeggen dat de rib of aan de rugzijde, of aan het borstbeenzijde niet goed beweegt. Daarnaast kan het een kneuzing zijn of probleem met de tussenribspieren. Maar misschien tijd om na 11 weken je ribben te laten beoordelen door een fysiotherapeut of manueeltherapeut. Als je tenminste je rib wel kan aanraken, anders kunnen we nog niet zoveel.

Succes met het herstel

Re: pijn in de ribben

#10
Beste Vera,

Een korte stekende pijn aan de ribben is iets wat meerdere oorzaken kan hebben. Stress is er daar een van, het kan ook zo zijn dat de spieren door je houding te strak aangespannen zijn. Het is op afstand moeilijk om de oorzaak precies te achterhalen, ik wil je adviseren om de fysio check te doen. Een link naar de check vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/fysiocheck/start Tijdens en na deze check word je ongetwijfeld wat wijzer van jouw klachten en de mogelijke oorzaak. Een alternatief is een afspraak te maken bij een fysiotherapeut bij jouw in de buurt zodat die de klachten zorgvuldig kan onderzoeken en behandelen. Succes!

Mvg