Stekende pijn achterhoofd

#1
Hoi,

Ik heb sinds eergisteren stekende pijn in mijn achterhoofd. Het is een hevige pijn maar na een paar seconden (1, 2 of 3) is het gelukkig weer over. Ik vond dat wel heel apart, ik heb nog nooit daar zo'n pijn gehad en deed niks verkeerd (ik zat alleen in de les, had geen verkeerde houding oid, leraar was aan het uitleggen). Toen dacht ik ook dat het vast wel iets eenmaligs is maar gisterenochtend rond een uur of 8 had ik het weer, maar dit keer plofte ik op de bank (normaal nooit gehad als ik dat deed). Dit ging weer maar kort door. Die middag was het weer raak. Toen ik niesde kreeg ik weer een pijnscheut, en vanmorgen weer, toen ik me ging uitrekken en uit bed wou komen. Het is altijd in mijn achterhoofd, vooral op het midden. Het is een stekende hevige pijn wat na een aantal seconden weer weg gaat. Ik ben zelf 16 (bijna 17) en ben een vrouw. Heeft iemand hier ervaring mee of advies? Weet niet of ik nou naar de huisarts moet en of het iets ernstigs is. Alvast bedankt.

Re: Stekende pijn achterhoofd

#2
Beste MK,

Wat vervelend van de ineens optredende aan je achterhoofd. Vaak zit de oorzaak van de nekspieren die aan je schedelrand vast zitten. Dit is relatief eenvoudig te behandelen bij een fysiotherapeut. En omdat ik merk dat je zorgen maakt, zal ik sowieso een afspraak bij een fysiotherapeut maken. Dit om andere dingen uit te sluiten. Eventueel een craniofasciale therapeut, of orofasciale therapeut. Deze zijn gespecialiseerd op nek/ hoofd klachten. Hier kun je zoeken op specialisatie https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken

Grote kans dat het toch aan je houding ligt, ook al zit je mooi rechtop. Onze nek is zelden recht. Vaak ontstaat er toch een kleine knik hoog in de nek, net onder de schedelrand. Dit is door fysiotherapie en 1 of 2 simpele oefeningen goed op te lossen. Deze oefeningen zijn kleine houdingsoefeningen die je even moet "voelen". Hierdoor zijn ze lastig op papier uit te leggen.

Succes ermee!