Nek/ schouder klachten

#1
Ik heb door de houding op mijn werk mijn nek en schouders vaak vastzitten, met hoofdpijn als gevolg. Nu zag ik op internet braces om je houding te verbeteren, helpen deze? Zo ja, is er een soort dat wordt aangeraden door de fysiotherapeuten?
Alvast erg bedankt, gr.Cynthia

Re: Nek/ schouder klachten

#2
Hoi Cynthia,

Hoofdpijn als gevolg van een (verkeerde/incorrecte) werkhouding is veelvoorkomend, in de meeste gevallen is dit direct te koppelen aan een te hoge spierspanning (meer over spanningshoofdpijn: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... shoofdpijn). Het is dan ook absoluut aan te raden om tegelijk met houdingscontrole (door een brace, oefeningen, of wellicht met behulp van taping) ook de spieren te laten behandelen. Een brace is een optie voor de lange termijn, maar naar mijn mening verliest een brace na verloop van tijd zijn werking. Houdingsoefeningen en spierkrachttraining zorgen op de langere termijn voor een bewezen beter resultaat. Het beste advies wat ik je kan geven is dat je bij de fysiotherapeut langsgaat en samen kijkt naar wat het beste voor jouw klachten is. Een fysiotherapeut bij jouw in de buurt vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken
Succes!

Mvg

Re: Nek/ schouder klachten

#3
Sinds een jaar heb ik een nekhernia.

De pezen en banden die mijn nek zouden moeten ondersteunen, zijn beschadigd, waardoor ik constant hoofdpijn heb vanuit achter mijn schedel. Het gevoel dat mijn hoofd niet goed op mijn lichaam zit.

Ik heb een paar maanden prolotherapie geprobeerd. In eerste instantie ging dit goed, maar inmiddels heeft het weinig tot geen effect meer en daarnaast kost het me een godsvermogen.

Inmiddels loop ik bij een Ayurvedische arts en bij een fysio. Helaas nog steeds continue pijn in mijn nek, en de linker nekwervel zit ook bekneld of is beschadigd. Ik heb de hele dag door tintelingen door mijn linker been en voet. Tijdens slapen veel last van spierspasmes.

Het is voor mij op dit moment heel moeilijk op iets anders te concentreren dan de pijn. Heel vermoeiend. En dat terwijl ik pas 31 ben.

Volgende week maandag weer naar de neuroloog. Ik heb geen idee of hij iets voor me kan betekenen, maar ik moet iets, toch?