Re: Rugpijn die uitstraalt

#11
Beste Dennis,

Wat vervelend allemaal. En kan me voorstellen dat je ten einde raad bent. Maar misschien moet je beginnen om navraag bij de specialist te doen? Wat is er precies gebeurd de tweede operatie? Waarom heb je twee maanden in het ziekenhuis gelegen?
Twee operaties vlak na elkaar is niet heel goed voor de prognose. i.v.m. extra littekenvorming etc.
Wat voor reden geven de specialisten voor je pijn?
Wat voor pijn heb je? Rug of been?

Dus probeer eerst uit te zoeken wat volgens de specialisten de oorzaak van de pijn is. Is die er niet vanuit medisch oogpunt, dan kun je nog een revalidatietraject ingaan. Of naar een pijnpoli, die kunnen misschien nog andere opties bieden.

Succes ermee, hopelijk krijg je antwoord van de specialist en kun je daarna weer een stap verder.

Re: Rugpijn tussen mijn schouderbladen en onderste ribben

#12
Hoi

Mijn rugproblemen is anders dan wat ik hier al gelezen heb en ben ook wel ten einde raad. Weet niet meer wie mij nog kan helpen. Enige wat de dokters voor mij doen is maar gewoon pijnstillers slikken. Mijn pijn is nu al anderhalf jaar heel intensief. Heb wel altijd al rugpijn gehad van kinds af aan maar dat was gewoon spierpijn en overbelasting. Maar sinds vorig jaar januari is er een andere pijn bijgekomen. Pijn situeert zich tussen mijn schouderbladen langs mijn ruggenwervel. Daarbij straalt de pijn ook nog uit naar de onderkant van mijn ribben en zo naar voor waardoor als het echt fel pijn doet dat het voelt alsof ik geen lucht krijg. Heb al zoveel geprobeerd van kine tot osteo en pijnspuiten in mijn rug. Foto's laten nemen. Verschillende pijnstillers geprobeerd met de nodige bijwerkingen natuurlijk. Op de foto's en scans kunnen de specialisten niks zien waardoor dat ze zelfs een tijdje dachten dat de pijn ingebeeld was waar ik dan therapie voor gedaan heb wat ook totaal geen vooruitgang heeft gegeven. Ben nu gestrand op het feit dat ik de pijn grotendeels onder controle krijg met contramal en de bijwerkingen daarvan zijn ook grotendeels onder controle. Pas bij een neurochirurg geweest die beweerde dat die mij niet kan helpen dus die stuurt mij nu terug naar de pijnkliniek waar dat ze mij een jaar geleden al hebben wandelen gestuurd omdat ze vonden dat ze mij niet konden helpen maar toch stuurt hij mij weer naar daar. Dus heb de papieren ingevuld en dan nu weer wachten op een afspraak en tot die tijd maar gewoon blijven slikken wat ik sowieso al vreselijk vind. Weet gewoon niet meer wat te doen. Het voelt alsof mijn leven naar de vaantjes is en zie mezelf ook niet oud worden op deze mani
er met al die pijn en en die medicatie. Is er nu echt niemand die mij van mijn pijn kan afhelpen of ga ik er gewoon mee moeten leren leven?

Re: Rugpijn die uitstraalt

#13
Beste Nadia,

Wat ontzettend vervelend.
Mag ik vragen wat voor behandelingen je bij een fysiotherapeut en osteopaat hebt gehad.

Het klinkt namelijk als een probleem met de gewrichten van je rugwervel naar je ribben. https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... e-rugzijde

Dit is vrij eenvoudig op te lossen door een manueeltherapeut of chiropractor. Maar misschien heb je dit al gedaan?

Herken je, je in deze aandoening?