Pijn specifiek plekje onderrug

#1
Hoi,
Ik heb al een tijdje last van een bepaald plekje in mn onderrug (rechts). Ik weet niet precies welke spier, maar als ik op internet ‘spieren rug’ opzoek, lijkt de pijn in de erector spinae te zitten (maar dan alleen in de onderrug). Het doet pijn bij sommige bewegingen en soms als ik lig, maar het doet het meeste pijn als je erop drukt. Ook nadat ik er een beetje op heb gedrukt heb ik een tijdje last. Weet iemand wat dit kan zijn?

Misschien ook handig om erbij te zeggen; ik heb soms periodes van been en heuppijn, wat het vaakst voorkomt ‘s ochtends als ik in bed lig. Ik weet niet of dit er iets mee te maken heeft, maar even wat meer info.

Re: Pijn specifiek plekje onderrug

#2
Hoi Zoey,

Wat vervelend dat je deze rugpijn hebt.

Lage rugpijn kan verschillende oorzaken hebben. Maar meestal worden de klachten binnen enkele weken minder. Als de klachten na 3 weken niet verminderd zijn, dan is het verstandig een fysiotherapeut om advies te vragen. Die kan even goed naar je rug kijken, advies geven en indien nodig behandelen. De fysiotherapeut kan kan ook kijken of er een verband is tussen de rugklachten en de been en heuppijn.

Mochten de klachten al wat minder zijn geworden, dan kun je een online oefenprogramma voor lage rugpijn volgen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit helpt ook om te voorkomen dat de klachten later weer terugkomen.