Re: Rugklachten erger door over drempel fietsen

#3
Hoi Marjolein,

Een mogelijke reden dat de klachten juist optreden bij het fietsen over een drempel (schokbelasting) is de tussenwervelschijf. Als ik jouw verhaal zo hoor, ben je bekend met lage rugklachten (goed dat je hier oefeningen voor doet, zeker blijven doen!) en bekkenklachten. Het is dan ook mogelijk dat de tussenwervelschijf, een belangrijk onderdeel voor de schokdemping in de wervelkolom, licht geïrriteerd is. Meer informatie over de tussenwervelschijf kun je hier teruglezen, https://www.hierhebikpijn.nl/anatomie/t ... rvelschijf

Succes!

Re: Rugklachten erger door over drempel fietsen

#5
Hoi Marjolein,

theoretisch gezien is dat mogelijk, maar dan heb je meestal ook wel iets gevoeld tijdens het afstappen. In de regel herstelt een dergelijk letsel gewoon van nature, het is echter raadzaam om de klachten goed uit te laten checken door een fysiotherapeut. Deze zal na een lichamelijk onderzoek, mogelijk aangevuld met enkele specifieke testen, een goed beeld kunnen vormen van de daadwerkelijke oorzaak van de klachten. Om terug te komen op jouw eerdere vraag, het zou kunnen dat een reeds bestaande hernia daardoor verergert, maar dat gaat dan wel gepaard met toename van de klachten.

Succes

Re: Rugklachten erger door over drempel fietsen

#9
Hoi Marjolein,

Het kan een onderdeel zijn van de afstap, zie het dan meer als dat de spieren rondom de wervelkolom een flinke opdoffer gehad hebben en daar wat geïrriteerd door zijn geraakt. Het kan inderdaad ook een verband houden met menstruatie, daar waar tijdens de menstruatie vrijgekomen hormonen de steunbanden of ligamenten rondom de heupen en de wervels tijdelijk verslappen. Hopende je zo een beetje voldoende geholpen te hebben.

Mvg