Rug: bechterew?

#1
Ik heb al jarenlang rugpijn. Vroeger vooral lage rug, maar de laatste 2 jaar ook in mijn hoge rug. Vooral tussen de schouderbladen.
Deze site zegt : 71% bechterew, maar hoe komt het dan bijv. dat de pijn deze ochtend om 7 u. Draaglijk was ( met pijnpleister wel) en ik vannacht nog niets kunnen slapen heb van de pijn.
Pijnpleister hoort nog te werken. Heb ook dafalgan erbij genomen.
Ik heb vandaag 1 uur in de auto gezeten 1 machine was opgehangen en geplooid. Dat is het zo ongeveer.
Gisteren heb ik 2 uur in de auto gezeten en 1 uur op een slechte stoel...
Help...

Re: Rug: bechterew?

#2
Beste Hope,

Wat vervelend. Wat is volgens jou huisarts, fysiotherapeut of andere medici de oorzaak van jou problemen? Zoals je kunt lezen bij Bechterew https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... -bechterew is het ziekte beeld bij iedereen heel verschillend. Voornamelijk na rust wel de meeste klachten, maar met pijnstillers is dat niet helemaal een eerlijk beeld. De activiteiten die je op een dag gedaan hebt zijn niet veel. Probeer rustig in beweging te blijven, wat de rug toe laat. Wandelen, fietsen, zwemmen eventueel fitness. Dit is voor Bechterew, maar eigenlijk voor alle rugaandoeningen het beste.

De check geeft bij jou voornamelijk Bechterew aan 71% omdat het laag in de rug is begonnen en nu bovenin zit. Maar als de andere symptomen niet overeenkomen is het al veel minder waarschijnlijk. Komt Bechterew bij jou in de familie voor?

Als je toch twijfelt kun je altijd de huisarts om raad vragen.

Succes!

Re: Rug: bechterew?

#3
Wordt je s'nachts wakker van de pijn. Zit de pijn ter hoogte van je middenrif of je si gewrichten en ben je enorm stijf als je uit bed komt? Dan voor 99% je de ziekte van bechterew hebt. Artsen kunnen het vaak de eerste 8 jaar niet vast stellen omdat ze naar instellingen kijken in je si gewrichten. Pas als de arts dat kan constateren dan kunnen zij de diagnose stellen. Maar heb je een goeie reumatoloog die kan het al vast stellen als je bovenstaande klachten heb. Bij mij hebben ze er 12 jaar over gedaan om deze ziekte vast te stellen. Succes!

Re: Rug: bechterew?

#4
Ik heb Bechterew. Men zal naar een reumatoloog moeten voor de diagnose. In mijn bloed was de factor HLA-B27 aantoonbaar. En verder op Röntgenfoto’s de typische vergroeiingen in ruggenwervels en SI gewricht. Alleen op basis van rugpijn is die diagnose hier niet te stellen, door niemand niet.