Hoofdpijn na val rug

#1
6 weken geleden ben ik van mijn paard gevallen op mijn linkerheup/rug. Voor de val kreeg ik eerst de boom van het zadel op mijn borstbeen.
Resultaat, gebroken 10 e rib, gekneusde ribben, gekneusd borstbeen, gekneusd bekken, linker bovenbeen grote bloeduitstorting van heup tot knie. Nu na 6 weken nog veel last van onderrug en ribben en elke dag hoofdpijn.
Mijn vraag is kan de hoofdpijn een uitvloeisel zijn van deze val? ook ben ik snel vermoeid en heb het idee dat mijn ogen slechter zijn, lezen en in de verte kijken is slechter dan voor de val.

Re: Hoofdpijn na val rug

#2
Hoi Any,

wat een nare val moet dat geweest zijn, hopelijk knap je snel verder op. Met betrekking tot de hoofdpijn, dit kan een gevolg zijn van de spierspanning die zich heeft opgebouwd in de nekspieren. Dit heet spanningshoofdpijn en meer informatie vind je hier: https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening ... shoofdpijn
Toch zou ik je willen adviseren om bij de huisarts of fysiotherapeut te laten onderzoeken, ook omdat je aangeeft dat het je zicht belemmerd. Een fysiotherapeut bij je in de buurt kun je hier vinden: https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken
Bij andere vragen helpen we je graag natuurlijk. Succes!

Mvg

Re: Hoofdpijn na val rug

#3
Wat naar dat je dit hebt.
je zou eens kunnen kijken op de website van FNI (functioneel neurologisch instituut) in Lisse, misschien heb je wel een hersenschudding opgelopen.
Daar behandelen ze pijnklachten, duiziligheid, hoofdpijn en oogklachten nav bijvoprbeeld een val of ongeluk etc.
sterkte ermee!