Skiduim

#1
Met opstaan vanaf de grond heb ik m'n hand/duim verkeerd neergezet waardoor m'n duim te ver naar achter is gebogen. Op dat moment veel pijn, later viel dit wel weer mee. Nu, paar maand later, speelt m'n duim steeds vaker weer op. Pijn in duim zelf maar ook aan binnenhandzijde onderaan. Sommige bewegingen zijn pijnloos, andere kan ik haast niet maken. Bij veel vuldig gebruik bij bijv schrijven krijg ik een soort krampgevoel.

Mijn vraag is eigenlijk, is het normaal dat dit zo lang duurt? Kan ik afwachten of is het beter om naar huisarts of fysio te gaan?

Re: Skiduim

#2
Hoi Ijon,

Dit lijkt inderdaad op de klachten van een skiduim:
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening/55/skiduim

Na beschadiging van banden is het niet onwaarschijnlijk dat de banden het gewricht niet meer de steun geven die je lichaam gewend is. Alles kan net even iets anders bewegen en belast worden waardoor overbelasting ontstaat. Herstel van banden kan wel een jaar duren. Mogelijk heb je in de tussentijd dus toch wat overbelast (meer gedaan dan je duim op dat moment aankan) en voel je dat nu in het gewricht en de omliggende structuren.

Als je echt even duidelijkheid wil hebben over wat er met je duim aan de hand is en wat je het beste kunt doen, dan kun je het beste even langs de huisarts of een gespecialiseerde handtherapeut gaan:
https://www.hierhebikpijn.nl/praktijken/handtherapie

Veel succes met je herstel!