Truggerthumbs

#1
Geachte mijnheer, mevrouw,

Sinds enkele weken/maanden heb ik traktietherapie v.w. Carpaal Tunnel Sydroom aan beide polsen, dit naw als gevolg vd overgang.
Een paar weken geleden kreeg ik last van de botjes aan het begin vd duimen. Vlak erna beginnen de kaatste kootjes vd duimen te blokkeren. Dit wordt nu sinds 2 weken steeds pijnlijker deze te strekken en te buigen, de knietjes zijn erg pijnlijk.
Volgens de fysio praktijk die de tracties uitvoert waren er geen negatieve gevolgen als gevolg vd therapie, dat heb ik van te viren gevraagd.
Ik heb juist gekozen voor deze therapie omdat ik dan niet geopereerd zou hoeven worden, straks miet ik alsnog geopereerd worden aan de triggerthumbs!!!
Er is tot nog toe amper aandacht de afgelopen weken aan de pijnlijke duimen besteed.
Teleurgesteld ga ik steeds weer ri huis. De tintelingen als gevolg van het CTS zijn wel afgenomen maar eerlijk gezegd vindt ik deze kwaal veel erger ven de pijn!
Voor het eerste sinds weken gaat de ene fysiotherapeut het bespreken met de ander. Donderdag na de bespreking mag ik dan vr evt behandeling mbt CTS terugkomen.
Ik weet niet wat ik hier van moet denken.
Volgens de ene therapeut is het niet vd traktietherapie en hij komt met allerlei redenen aanzetten. Ik heb echt nooit last gehad van truggerthumbs oid, zelf denk ik echt dat het door overbelasting vd trakties komt!
Hoe kan ik voor mezelf opkomen en me niet af laten schepen met allerlei redenen die de therapeut opsomt?
Ik heb zo’n spijt vd trakties op dit moment, zeker omdat ik niet serieus genomen werd met de pijn aan de duimen, het zou overgaan is me zelfs een keer gezegd.......
Vast dank voor een reactie hierop!

Re: Truggerthumbs

#2
Beste Jeanette,

Wat vervelend van jou ervaring met de therapeut. Het is heel belangrijk dat je gehoord voelt. Maar de reactie van de therapeut is begrijpelijk. In principe kunnen de klachten niet ontstaan van de tractietherapie. Maar de reactie dat je niet serieus wordt genomen is niet begrijpelijk. Bij elke klacht moet je serieus genomen worden.

Maar dit wil niet zeggen dat als je aangeeft klachten te hebben er niet naar gekeken moet worden.

Probeer in ieder geval duidelijk te hebben wat de klachten zijn, en wat volgens de therapeut de oorzaak is. In principe kan het niet door de tractie komen, maar zeg nooit nooit. Maar jij moet met duidelijkheid de deur uitlopen. Dus probeer van te voren vragen op papier te zetten waar jij antwoord op wilt hebben.

Succes ermee.