Last van vingers

#1
Ik heb sinds een paar dagen last van mijn wijs- en middelvinger. Als de spieren ervan een korte tijd niet actief zijn, en ik beweeg ze, doet het zeer. Ik heb voor de rest nergens last van. Wat is het beste wat ik kan doen? Ik denk dat het artrose is maar ik weet het niet zeker. Weet iemand wat ik moet doen?

Re: Last van vingers

#2
Naar aanleiding van jou verhaal is het lastig zeggen wat het is, het kunnen heel veel dingen zijn. één van die dingen kan inderdaad artrose zijn maar door deze korte beschrijving lastig te zeggen. Wat is jou leeftijd? Als de pijn blijft zal ik adviseren om bij een huisarts of fysiotherapeut langs te gaan.

Re: Last van vingers

#4
Op 16 jarige leeftijd is artrose heel uitzonderlijk. Het kan zeker te maken hebben met piano spelen, probeer er eens op te letten wat het verschil tussen jou handen is tijdens het piano spelen. Hou je één hand krampachtiger vast of niet? Ben je veel meer gaan spelen? Anders de vingers bij een handtherapeut na laten kijken.

Re: Last van vingers

#6
Ben 6 weken geleden met de fiets gevallen en heb sindsdien last van mijn hand. (Ook van linker dijbeen, die werd ingezwachteld en heb r geen last of pijn meer van, nog een kleine bobbel) ik werk in de huishoudelijke zorg, heb een wringemmer te leen en ben 2 weken na de val gaan werken. Na werken waren mijn vingers flink gezwollen, de knokkels en vingerkootjes pijnlijk. Na 2 weken werken naar de dokter omdat er geen verandering plaatsvond. Weer 2 weken thuis nog steeds hetzelfde verhaal.

Re: Last van vingers

#7
Beste,

Wat vervelend voor je vingers. Zwelling na een activiteit betekend dat je, je vingers hebt overbelast. Dus je hebt ze met het werken overbelast. Ik vermoed dat je toch hebt doorgewerkt. Dan is twee weken rust niet voldoende om dit weer te laten herstellen.

Ik zal je wel adviseren naar een handtherapeut te gaan. Handen en vingers zijn zo belangrijk. Een handtherapeut kan goed onderzoek doen en vertellen wat er met jou vingers aan de hand is. Of er toch iets beschadigd is, of dat het inderdaad een kwestie van rust is. Eventueel kan een spalk gemaakt worden (die ook nat mag worden) om toch dingen te kunnen blijven doen.

Succes!